انتخابات ما و انتخابات آنها!
مناظره ها در کشورمان – برخلاف مناظره پنجشنبه آمریکا – در فضایی بسیار اخلاقی تر برگزار شد. اگرچه برخی بی اخلاقی ها وجود داشت ولی انصافا؛ قابل مقایسه با بی اخلاقی های انتخاباتی آنها نبود.
به گزارش اتاق زندگانی؛ جعفر بلوری در سرمقاله کیهان نوشت:
همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در کشورمان؛ 11هزار و 651 کیلومتر آن طرف تر یعنی در آمریکا نیز؛ مناظرات انتخاباتی بین دو نامزد اصلی یعنی دونالد ترامپ و جو بایدن آغاز شده است. اولین مناظره بین این دو در ساختمان «سی ان ان» واقع در آتلانتا برگزار شد. این همزمانی باعث شد در این یادداشت مقایسه ای داشته باشیم بین نامزدها و انتخابات آنها با نامزدها و انتخابات خودمان. بخوانید:
1- این جملات را کارشناس «بی بی سی» پس از مشاهده اولین مناظره بایدن و ترامپ در پنجشنبه شب – به وقت محلی آمریکا – نوشته است. پیشاپیش از ادبیات به کار گرفته شده در این جملات پوزش می خواهیم اما به خوبی فضای حاکم بر مناظرات و انتخابات آمریکا و شرایطی که این مثلا ابرقدرت دچارش شده را به نمایش عموم می گذارد: «در قوی ترین کشور و دموکراسی دنیا شاهد مناظره ای بودیم که دو پیرمرد سر توانشان در بازی گلف کَل کَل می کردند؛ «فلسطین» بهک فحش بدل شد؛ یکی رابطه جنسی با یک هنرپیشه پورن رو تکذیب کرد؛ دیگری در توجیه سقط جنین گفت خیلی ها به «…..» تجاوز می کنند و تاثیر کهولت سن بر انسان به نمایشی دردناک بدل شد.»
علاوه بر کارشناس بی بی سی؛ کارشناسان تایمز؛ سی ان ان؛ گاردین؛ نیویورک تایمز و ده ها یا شاید حتی صدها رسانه دیگر غربی به تحلیل نخستین مناظره ترامپ و بایدن پرداخته اند – و در حال پرداختن هستند – و آنها نیز با کمی تفاوت در موضوع و زاویه تحلیل؛ به نتایج مشابهی رسیده اند. «دروغ»؛ «فساد مالی و اخلاقی»؛ «ناتوانی و بی لیاقتی» و… در اولین مناظره انتخاباتی آمریکا؛ خیلی «درشت» و «برجسته» است. اوضاع آن قدر خراب است که در جبهه دموکرات ها؛ به دنبال یافتن جایگزینی برای بایدن هستند و اگر قحط الرجال نبود؛ در جمهوری خواهان هم قطعا فرد دیگری را جایگزین ترامپ می کردند. «سی ان ان» در واکنش به این مناظره نوشت؛ ترامپ در هر جمله ای که به زبان می آورد؛ یک دروغ می گفت. «توماس فریدمن» هم در نیویورک تایمز نوشت با دیدن این مناظره رقت انگیز اشکش درآمده است: «من در هتلی در شهر لیسبون به تنهایی مناظره بایدن و ترامپ را تماشا کردم. این مناظره اشک من را درآورد. هیچ وقت در عمرم یک چنین لحظه رقت انگیزی را در سیاست مربوط به کارزارهای انتخاباتی آمریکا بهاد نمی آورم چون دقیقا اکنون فاش شد که بایدن مردی خوب و رییس جمهوری خوب است که هیچ برنامه درستی برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری ندارد… دونالد ترامپ؛ مردی شریر و رییس جمهوری حقیر است که هیچ چیز یاد نگرفته و هیچ چیز را فراموش نکرده است. او همان فواره دروغی است که قبلا بود و تنها دل مشغولی شکایت های خودش را دارد؛ شکایت هایی که هیچ قرابتی با ضروریات رهبری آمریکا در قرن بیست ویکم ندارند.»
بعد از فریدمن؛ نوبت به ستون نویس گاردین رسید که بنویسد: «جو بایدن در طول مناظره به تته پته افتاد و نتوانست عملکرد قابل قبولی نشان دهد. ترامپ کهک دروغگوی قهار است بارها دروغ گفت و از جواب دادن به سوال های سخت طفره رفت.» گاردین سپس با اشاره به واکنش های غالب در آمریکا به این مناظره نتیجه گرفت این مناظره برای سرافکندگی بود. واقعیت این است که بایدن به شدت از آلزایمر؛ پارکینسون و حواس پرتی رنج می برد؛ طوری که در برنامه ها؛ کوچک ترین حرکات و جملات را از قبل برایش می نویسند. او قادر نیست چند جمله را
پشت سر هم به زبان آورد. ترامپ هم اگرچه به اندازه بایدن حواس پرت نیست و کمتر از او گاف می دهد اما در فساد مالی به خصوص اخلاقی «غرق» شده است. اکنون که در حال مطالعه این یادداشت هستید؛ ترامپ با 34 فقره جرم مواجه است و احتمال زندانی شدنش «جدی» است. حتی در صورت پیروزی در انتخابات! این خلاصه صورت وضعیت آمریکاست! «تایمز» دیروز این «صورت وضعیت» را در قالب یک کاریکاتور ترسیم کرد و زیر آن نوشت: «آیا شما دو نفر؛ بهترین گزینه های ما هستید؟!»
2- اما انتخابات ما. دیروز چهاردهمین انتخابات برای انتخاب نهمین رییس جمهور کشورمان برگزار شد؛ آن هم با 5 مناظره طولانی و سخت. تا لحظه تنظیم این یادداشت؛ هیچ گزارش رسمی و قابل اعتمادی از پیروزی؛ جلو یا عقب بودن هیچ یک از نامزدها و حتی میزان مشارکت در دست نبود؛ فلذا جملات بعدی را در چنین فضایی فهم کنید. مناظره ها در کشورمان – برخلاف مناظره پنجشنبه آمریکا – در فضایی بسیار اخلاقی تر برگزار شد. اگرچه برخی بی اخلاقی ها وجود داشت ولی انصافا؛ قابل مقایسه با بی اخلاقی های انتخاباتی آنها نبود. تمام نامزدهای انتخاباتی ما نجیب و شریفند. این یک. دو: کشور عزیزمان ایران؛ روزهای سختی را پشت سر گذرانده است. رییس جمهور و دولت پرتلاشی را از دست داده؛ وسط منطقه ای به شدت جنگی قرار گرفته؛ ناجوانمردانه ترین تحریم ها را به جان خریده؛ با پست ترین؛ بی اخلاق ترین و نامردترین اپوزیسیون ها سر شاخ است و با مشکلات اقتصادی نیز دست و پنجه نرم می کند. اما شرایط آن – به قول آن استاد چینیِ مطالعات خاورمیانه – برای جهان خارج از ایران قابل تصور نیست. او پس از سفر به ایران نوشت: ایران در ماه آوریل یک تنش نظامی سنگین با اسراییل را پشت سر گذاشت؛ ماه بعد یعنی ماه می شاهد سقوط بالگرد رییس جمهورش بود؛ و در ماه ژوین نیز انتخابات ریاست جمهوری دارد اما «چنان آرامشی در اینجا هست که برای جهان خارج قابل تصور نیست.»
3- وقتی این یادداشت را مطالعه می کنید؛ احتمالا نتایج انتخابات منتشر شده است. سوای از نتیجه – که حتما مهم است – باید گفت؛ انتخابات فی نفسه؛ مهم و نعمتی بزرگ است؛ آن هم در کشوری مثل کشور ما و در دوران جمهوری اسلامی ایران. در کشوری که زمانی؛ سلاطین می آمدند و می رفتند بدون آنکه مردم و نظر و رای آنها کوچک ترین اهمیتی داشته باشد. این کشور دورانی را پشت سر گذاشته که کشورهایی مثل انگلیس و آمریکا با اشاره انگشت؛ شاه و وزیر جابه جا می کردند؛ اکنون به برکت انقلاب اسلامی ایران و جمهوری اسلامی این مردم هستند که انتخاب می کنند چه کسی در راس قدرت باشد و چه کسی نباشد و پای انتخاب خود نیز می مانند. ما هم از خدای مهربان می خواهیم بهترین ها را برای این کشور و این مردم رقم بزند.
پایان خبر اتاق زندگانی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انتخابات ما و انتخابات آنها!" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انتخابات ما و انتخابات آنها!"، کلیک کنید.