۵ نکته طلایی برای جلب نظر اساتید در پروپوزال نویسی

۵ نکته طلایی برای جلب نظر اساتید در پروپوزال نویسی

همه ما می دونیم که نوشتن پروپوزال یکی از اصلی ترین مراحل شروع پروژه های تحقیقاتی و پایان نامه ست. اگر تو هم مثل من بارها به استاد راهنما پروپوزال دادی و هر دفعه یه ایرادی ازش گرفته احتمالا متوجه شدی که فقط رعایت اصول کلی کافی نیست. باید اون چیزی که استاد انتظار داره رو توی پروپوزال نشون بدی. تو این مقاله از تجربه های خودم برای جلب نظر اساتید می گم و ۵ تا از بهترین روش هایی که به نتیجه رسوندم رو باهاتون به اشتراک می ذارم.

۵ نکته طلایی برای جلب نظر اساتید در پروپوزال نویسی

بدون مقدمه سر اصل مطلب برو

استادا از این که بخوای توضیحات اضافه بدی و کل تاریخچه علم رو بگی خوششون نمیاد. یک استاد معروف من همیشه می گفت : “اگه ۵ خط اول پروپوزالت نتونه بهم بگه چه کاری می خوای انجام بدی پروپوزالت هیچ ارزشی نداره.” پس تلاش کن که همون اول چکیده واضحی از تحقیق خودت بدی. به جاش بعدا می تونی توضیحات بیشتری بدی.

 سفارش پروپوزال

دقیقا بگو سوال تحقیقت چیه؟

خیلی وقت ها دانشجوها که میخواهند از همراه دانشجو انجام پروپوزال بدند می نویسن “هدف از این تحقیق بررسی فلان پدیده است” اما نگفتن دقیقا کجا و چه چیزی قراره بررسی بشه. استادا عاشق اینن که ببینن تو دقیقا می دونی چی می خوای بدونی. سوال تحقیقت رو واضح و با جزییات مطرح کن. اگه نتونی سوال اصلیت رو درست فرموله کنی احتمالا پروپوزالت برمی گرده.

یک مثال خوب :

سوال تحقیق

عنوان تحقیق

چطور میشه آموزش آنلاین رو برای دانش آموزان دبیرستان بهبود داد؟

بهبود روش های آموزش از راه دور در مدارس دبیرستانی

در این مثال سوال تحقیقی خیلی شفاف و دقیق بیان شده و استاد هم راحت تر متوجه می شه.

منابع جدید و بروز رو تو پروپوزالت بیار

این یکی از مشکلاتیه که خودم همیشه باهاش مواجه می شدم. فکر می کردم استفاده از منابع قدیمی مشکلی نداره ولی استادا اکثرا دنبال چیزای جدید و بروز هستن. حتما از مقالات و کتاب های جدید و بروز استفاده کن. هیچ وقت هم به منابع ایرانی و قدیمی تکیه نکن به خصوص اگه داری روی موضوعات علمی جدید کار می کنی. سایتایی مثل Google Scholar یا PubMed رو حتما چک کن.

چارچوب مشخصی برای مراحل انجام کار ارائه بده

چیزی که استادا خیلی دوست دارن ببینن نقشه راهه! یعنی بدونه دقیقا چیکار می خوای بکنی و کی. در ضمن استادا به جدول زمان بندی خیلی اهمیت میدن. وقتی استاد می بینه همه چیز رو برنامه ریزی کردی دیگه نگرانی کمتری درباره روند کار داره.

جدول پیشنهادی برای زمان بندی تحقیق :

مرحله

مدت زمان

جمع آوری منابع

۲ هفته

نوشتن فصل اول

۳ هفته

بررسی و اصلاح

۱ هفته

ارائه گزارش

۲ هفته

وقتی استاد ببینه برای هر مرحله زمان مشخص کردی مطمئن می شه کار روی روال انجام می شه.

جمع وجور و مختصر بنویس

به قول یکی از استادام پروپوزال نباید رمان باشه! وقتی توضیحاتت زیاد باشه استاد به سادگی می گذره و ممکنه نکات اصلی رو از دست بده. یکی از بهترین روش ها اینه که برای هر بخش حداکثر ۲ تا ۳ پاراگراف بنویسی و خلاصه نویسی کنی. هیچ وقت وارد جزییات زیاد نشو چون ممکنه باعث گم شدن اصل موضوع بشه.

سوالات متداول :

آیا می تونم از پروپوزال های مشابه استفاده کنم؟

بله ولی نباید کپی کنی! همیشه می تونی از پروپوزال های مشابه برای الهام گرفتن استفاده کنی اما باید موضوع و روش کار خودت رو منحصر به فرد جلوه بدی.

چطور بفهمم کدوم منابع معتبرن؟

بهترین راه اینه که از سایت های معتبر مثل Google Scholar یا سایت های دانشگاهی استفاده کنی. منابعی که رفرنس های زیادی دارن و در مقالات علمی معتبر ارجاع داده شدن معمولا معتبر هستن.

اگه موضوع من خیلی گسترده باشه چی کار کنم؟

موضوع گسترده باعث سردرگمی می شه. بهتره موضوع رو تقسیم کنی و روی بخش های کوچیک تر تمرکز کنی. این طوری هم پروپوزالت دقیق تر می شه و هم احتمال تاییدش بالاتر می ره.

نتیجه گیری جلب نظر اساتید در پروپوزال نویسی

بهترین راه برای نوشتن یه پروپوزال موفق اینه که خودتو جای استاد بذاری. استادا وقت زیادی ندارن و بیشتر دنبال پروپوزال های دقیق و ساختارمند می گردن. اگه بتونی همه چیز رو به صورت منظم و خلاصه اما کاربردی ارائه بدی احتمالا تایید می گیری. فراموش نکن تجربه های خودتو هم تو پروپوزالت بیاری و همیشه به دنبال منابع جدید باشی. نظر تو چیه؟ تجربه هات رو با من به اشتراک بذار!

 

 

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۵ نکته طلایی برای جلب نظر اساتید در پروپوزال نویسی" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۵ نکته طلایی برای جلب نظر اساتید در پروپوزال نویسی"، کلیک کنید.

‫20 دیدگاه ها

  1. راستش من همیشه فکر می کردم فقط با نوشتن کلی اطلاعات می تونم نظر استادمو جلب کنم ولی دقیقا اینجا فهمیدم که باید خلاصه و دقیق نوشت! مرسی از نکات کاربردیتون واقعا پروپوزالم بهتر شد.

  2. سوالی داشتم! من وقتی از منابع جدید استفاده کردم استاد گفت باید منابع قدیمی تر هم برای مقایسه بیارم. شما هم این مشکل رو داشتین؟ یا فقط منابع جدید کافی هستن؟

  3. چرا همه استادا انقدر سخت گیرن؟ من توی زمان بندی مشکل دارم حتی با اینکه جدول گذاشتم بازم گیر دادن. کسی تجربه مشابه داره؟

  4. مطلب خوب بود ولی به نظرم باید بیشتر در مورد سوال تحقیق توضیح داده بشه. من هنوز دقیقا نمی دونم چطور سوالمو دقیق تر مطرح کنم.

  5. سوالی داشتم! من وقتی از منابع جدید استفاده کردم استاد گفت باید منابع قدیمی تر هم برای مقایسه بیارم. شما هم این مشکل رو داشتین؟ یا فقط منابع جدید کافی هستن؟

  6. منابع خارجی که تو پیشنهاد دادی خیلی خوب بودن ولی من توی بعضی رشته ها اصلا مقاله جدید گیر نمیارم. راه حلی برای این مشکل داری؟

  7. این نکته ای که گفتی سوالت رو واضح مطرح کن خیلی درست بود. من پروپوزال قبلیم به خاطر همین موضوع رد شد و بعد که اینجا یاد گرفتم چطور سوال رو دقیق تر بنویسم پروپوزالم قبول شد!

  8. با اینکه نکات خیلی خوبی گفتی ولی به نظرم جمع و جور نوشتن همیشه جواب نمی ده. استادای من عاشق توضیحات طولانی ان و هر چی می نویسم بازم سوال می پرسن.

  9. من یه مشکلی که دارم اینه که همیشه ازم می خوان چارچوب تحقیقم رو تغییر بدم. با اینکه جدول زمان بندی هم گذاشتم. کسی راهی داره که چطور از اول دقیق بنویسم؟

  10. مطلبت خیلی خوب بود ولی به نظرم بعضی استادا اونقدر سخت گیرن که حتی اگه تمام این نکاتم رعایت بشه باز یه ایرادی می گیرن. کاش یه راهی هم برای اینا بود!

  11. به نظرم تجربه های شخصی شما خیلی کمک کرد که بفهمم کجاها اشتباه می کردم. مثلا من همیشه فکر می کردم اولویت با تعداد منابعه ولی اینجا یاد گرفتم کیفیت مهم تره.

  12. من مشکل اساسی با پروپوزال نویسی داشتم. با این روش ها خیلی بهتر پیش رفتم ولی همچنان استادم می گه باید بیشتر روی سوالات تحقیق کار کنم. شما راهکاری برای بهتر کردنش دارین؟

  13. نکته زمان بندی خیلی کاربردی بود. من همیشه پروپوزالامو بدون برنامه ریزی می دادم و استادا همش گیر می دادن به زمانش. حالا این جدول به کارم اومد.

  14. به نکته خیلی خوبی اشاره کردی اینکه استادا دنبال چیزای جدیدن. ولی مشکل اینه که توی رشته من مقالات بروز خیلی کمه و پیدا کردنش سخت شده.

  15. برای من که اولین بارم بود پروپوزال می نوشتم این مطلب خیلی کمک کرد. از اینکه همه نکات رو با مثال توضیح دادی خیلی خوشم اومد.

  16. خیلی خوب بود ولی کاش بیشتر درباره اینکه چطور منابع بروز رو سریع پیدا کنیم توضیح می دادی. من هنوز تو این بخش مشکل دارم.

  17. سوالی که دارم اینه : وقتی استاد ازت می خواد جدول زمان بندی دقیق تر باشه ولی خودت نمی دونی چقدر طول می کشه چطور باید زمان بندی کنی؟!

  18. من هنوز تو بخش فرموله کردن سوال تحقیق مشکل دارم. چطور می شه سوال تحقیق رو هم دقیق و هم ساده نوشت که هم استاد راضی بشه و هم خودت سردرگم نشی؟

  19. این که باید پروپوزال رو جمع و جور بنویسی خیلی درسته ولی برای من همیشه توضیح بیشتر بهتر جواب داده! به نظرم بستگی به استادت هم داره.

  20. راستش منم مثل تو همیشه فکر می کردم نوشتن تاریخچه تحقیق مهمه ولی الان می فهمم که استادا اصلا از این چیزا خوششون نمیاد. مرسی از نکات خوبت!