1 مرداد در دنیای علم چه خبر؟

تقویم علم؛

1 مرداد در دنیای علم چه خبر؟

در این تقویم وقایع و رویدادهای مهم تاریخی مرتبط با علم و فناوری را مرور خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری اتاق زندگانی؛ تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری ها؛ کشف ها و حتی زادروزها و درگذشت های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی گیرد. در این تقویم علم؛ وقایع مهم مصادف با امروز 1 مرداد  برابر 22 جولای را ورق می زنیم.

***

فریدریش ویلهلم بسل

22 جولای 1784 میلادی برابر با 1 مرداد 1163 خورشیدی؛ فریدریش ویلهلم بسل؛ اخترشناس و فیزیکدان آلمانی به دنیا آمد. سال 1804 بسل مقاله ای را درباره دنباله دار هالی نوشت و آن را برای هاینریش البرس؛ دیگر اخترشناس آلمانی ارسال کرد. البرس به قدری مجذوب این مقاله شد که بلافاصله آن را منتشر کرد و بسل را به عنوان همکار در رصدخانه لیلینتال آلمان به خدمت گرفت. سال 1808 دولت پادشاهی پروس؛ بسل را مسیول ساخت اولین رصدخانه بزرگ آلمان در کونیگسبرگ کرد و پس از تکمیل این رصدخانه او را به ریاست آنجا منصوب کرد و او تا زمان مرگ بر این سمت باقی ماند. سال 1838 بسل از اختلافات منظر در محاسبه فاصله ستاره شماره 61 پیکر آسمانی ماکیان (دجاجه) استفاده کرد و به نخستین کسی تبدیل شد که فاصله ستاره ای جز خورشید را اندازه گیری کرده است. او سپس کارش را با اندازه گیری فاصله بیش از 60هزار ستاره دنبال کرد. مطالعات او؛ بستر لازم برای محاسبه دقیق اندازه گیری عالم را فراهم کرد.

1 مرداد در دنیای علم چه خبر؟

جرج ای. میلر

22 جولای 2012 میلادی برابر با 1 مرداد 1391 خورشیدی؛ جرج آرمیتاژ میلر؛ روان شناس آمریکایی و یکی از پدران روان شناسی شناختی امروزی درگذشت. میلر به ایجاد روان زبان شناسی به عنوان حوزه مستقل تحقیقاتی در روان شناسی کمک کرد. مطالعات اولیه او در تولید گفتار و ادراک بود. بعدها روی حافظه انسان کار کرد. او در مشهورترین مقاله اش باعنوان «عدد جادویی هفت؛ بعلاوها منهای دو: برخی محدودیت های ظرفیت پردازش اطلاعات ما» که آن را در سال 1956 منتشر کرد؛ محدودیت هایی را در مورد ظرفیت انسان برای پردازش اطلاعات توضیح داد. از سال 1985؛ میلر بر توسعه WordNet نظارت داشت که پایگاه داده های واژگانی برای زبان انگلیسی بود و بخشی از داده های آن را سازمان های دولتی علاقه مند به ترجمه ماشینی تامین می کردند. سال 1991 نشان ملی علم به او اعطا شد.

1 مرداد در دنیای علم چه خبر؟

گرگور مندل

22 جولای 1822 میلادی برابر با 1 مرداد 1201 خورشیدی؛ گرگور یوهان مندل گیاه شناس؛ ژنتیک و راهب اتریشی که در مطالعه وراثت پیشگام بود به دنیا آمد. زمانی که او 42 سال داشت برای اولین بار قوانین ژنتیک را کشف کرد و اولین مقاله علمی اش را در انجمن مطالعه علوم طبیعی برنو در موراویا قرایت کرد و طی این قرایت درباره تحقیقاتش روی گیاهان نخود توضیح داد. اگرچه او 40 نسخه از مقاله خودش را برای زیست شناسان برجسته در سراسر اروپا ازجمله داروین ارسال کرد؛ اما فقط یکی از آنها به اندازه کافی علاقه مند به پاسخ بود. بسیاری از این نسخه ها؛ ازجمله نسخه ای که برای داروین فرستاده بود؛ بعدها با صفحات بازنشده کشف شدند؛ به این معنی که هرگز خوانده نشده بودند. خوشبختانه؛ 18 سال پس از مرگ مندل؛ سه گیاه شناس در سه کشور مختلف که درباره قوانین وراثت تحقیق می کردند؛ در بهار 1900 متوجه شدند که مندل زودتر این قوانین را یافته است و به این ترتیب؛ این دانشمند سرانجام به عنوان پیشگام در حوزه ای که به ژنتیک معروف شد؛ شناخته شد.

1 مرداد در دنیای علم چه خبر؟

گوستاو هرتز

22 جولای 1887 میلادی برابر با 1 مرداد 1266 خورشیدی؛ گوستاو هرتز؛ فیزیکدان کوانتومی آلمانی به دنیا آمد. هرتز همراه با جیمز فرانک جایزه نوبل فیزیک را در سال 1925  برای آزمایش فرانک-هرتز دریافت کرد؛ آزمایشی که نظریه کوانتومی را تایید کرد و نشان داد که انرژی را می توان با یک اتم فقط در مقادیر معین جذب کرد و تایید مهمی بر مدل اتمی بور ارایه کرد. او برادرزاده هاینریش هرتز بود. اگرچه هرتز در جنگ جهانی اول کنار آلمانی ها جنگید؛ چون اصالت یهودی داشت؛ با به قدرت رسیدن هیتلر مجبور شد سال 1934 از مقام استادی استعفا دهد و این گونه از سال 1945 در اتحاد جماهیر شوروی کار کرد و سپس در سال 1955 استاد فیزیک در لایپزیک آلمان شرقی شد.

1 مرداد در دنیای علم چه خبر؟

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "1 مرداد در دنیای علم چه خبر؟" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "1 مرداد در دنیای علم چه خبر؟"، کلیک کنید.