پیشگامی بن دا در مسیر تولید خلاقانه
چند روز گذشته که جایزه پیشگامی رویداد فناورانه «نکست» به شرکت توسعه بن دا فرآور (بایولوینس) اهدا شد؛ اهمیت محصولات تولیدی این شرکت بیش از گذشته به چشم آمد.
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری اتاق زندگانی؛ بن دافرآور امروز تنها تولیدکننده آنزیم در ایران است. آن هم در مقیاس حجیم صنعتی. متخصصانی که در این حوزه فعالیت می کنند؛ می دانند که تولید آنزیم و پروبیوتیک یک فرایند پیچیده و هایتک است که هنوز بسیاری از کشورهای دنیا موفق به فعالیت در این زمینه نشده اند.
اما از آنجایی که می دانیم منابع غذایی دنیا در معرض تهدیدی جدی است و تغییرات اقلیمی به سرعت در حال از بین بردن این منابع است و از سوی دیگر روند مصرف بدون پشتوانه غذا در دنیا الگویی پرشتاب را طی می کند؛ اهمیت توجه به امنیت غذایی با بهره گیری از فناوری های خلاقانه؛ یک برگ برنده برای هر کشوری است که به سرعت به سوی تولید آنزیم و پروبیوتیک می رود.
تولید آنزیم در فرمانتورهای پیشرفته در قلب صفادشت
بر همین اساس است که کارخانه تولید آنزیم در شهرک صنعتی صفادشت از سال 98 فعالیت خود را آغاز کرد.
همان طور که گفته شد تولید یک آنزیم به شاخص ها و متغیرهای زیادی بستگی دارد که در برخی موارد این فرایند تولید را نیازمند بررسی و دقت بسیار می سازد. اما مگر نه اینکه برای رسیدن به محصولی ارزشمند باید همه سختی های این مسیر را پیمود؟
دام و طیور؛ بازار بزرگ مصرف
تولید آنزیم از همان سال تا به امروز اما ادامهافته و سویه های متنوعی از آنزیم که در صنایع مختلف کاربرد دارند؛ در کارخانه تولید شده است. صنعت دام؛ طیور و آبزیان یکی از مهم ترین بازارهای مصرفی آنزیم است که در بخش خوراک مصرفی انواع دام و طیور استفاده دارد. این ضرورت استفاده سال هاست که در دنیا ثابت شده و کشور پیشرفته ای وجود ندارد که برای خوراک دام و طیور؛ آبزیان و حتی زنبور عسل از آنزیم و پروبیوتیک استفاده نکند.
امروز توان تولیدی بن دا نشان می دهد که می توان با اتکا به خلاقیت و علم متخصصان داخلی؛ کشور را از واردات بی رویه آنزیم و پروبیوتیک بی نیاز ساخت و مقادیر زیادی ارز را صرف استحکام زیرساخت ها در صنایع مختلف کرد.
تنوع استفاده در صنایع مختلف
صنایع شوینده؛ غذایی؛ لبنی؛ نساجی؛ صنایع الکل و نشاسته و …
مزیت اصلی استفاده از شوینده آنزیمی این است که در دمای پایین و در شستشوی سریع موثر است که باعث صرفه جویی در وقت؛ انرژی؛ آب و پول می شود. بنابراین برای بهینه شدن هزینه و کیفیت بالاتر در تولید؛ از آنزیم هایی چون آمیلاز؛ سلولاز؛ پروتیاز و لیپاز در تولید محصولات متفاوت صنایع شوینده استفاده می شود که همه این سویه ها در کارخانه بایولوینس تولید می شوند.
همین طور در حوزه صنایع غذایی استفاده از پروبیوتیک و آنزیم یک اصل پذیرفته شده است که می تواند آینده کشور را در حوزه های مختلف تنظیم کند.
ظرفیت تولید بالای این کارخانه و نگاه دقیق و درست به بیوتکنولوژی به عنوان یک صنعت پیشرو در آینده می تواند فرصتی را برای کشور ما فراهم کند که در تهدیدهای اقلیمی پیش رو بتوانیم با خیالی آسوده تر از چالش ها عبور کنیم.
علی مرجوی؛ مدیرعامل بن دا در این باره می گوید: ما نگاهی خلاقانه به حوزه بیوتکنولوژی داریم و با وجود نوآور بودن تولید؛ برای سال آینده برنامه های زیادی برای رشد حجم و تنوع در تولید را داریم. بازار ایران تازه با ما آشنا شده و با انجام آزمایش های دقیق و علمی؛ کیفیت محصولات تولیدی بن دافرآور برای ایشان روشن تر از قبل می شود.
وی ادامه داد: ما امروز در ایران تنها تولید کننده آنزیم در کشور و بزرگترین ظرفیت تولیدی پروبیوتیک را داریم و اهمیت این حوزه مهم صنعتی برای کشور آن قدر زیاد هست که تمرکزمان را همچنان روی تولید با کیفیت کشور و ارایه خدمات به فعالان صنعت در بخش های مختلف و نیز صادرات آنزیم به کشورهای مختلف معطوف کنیم. همان گونه که در سالی که گذشت؛ اقدام به صادرکردن آنزیم به کشورهایی دیگر کردیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پیشگامی بن دا در مسیر تولید خلاقانه" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پیشگامی بن دا در مسیر تولید خلاقانه"، کلیک کنید.