ماجرای چرایی ساخت مسجد در پارک های بزرگ شهر
پارک ها به عنوان ریه های شهر تهران به فضایی برای تفریح و سرگرمی شهروندان از اهمیت بسیاری برخوردار هستند و هریک از درختان این محیط می تواند تاثیرات مفیدی در آب و هوای پایتخت داشته باشد. در گزارش زیر به بررسی علت ساخت مسجد در پارک های بزرگ شهر پرداخته ایم.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری اتاق زندگانی؛ در دنیای امروز پارک های شهری به عنوان یکی از فضا های عمومی؛ به دلیل دارا بودن کارکرد های گوناگون اجتماعی؛ اقتصادی و اکولوژیکی؛ جزء مهم ترین بخش های محیط های شهری به حساب می آیند که نبود یا کمبود آنها می تواند اختلالات جدی در روند زندگی شهروندان ایجاد کند. اهمیت فضا های سبز شهری تا بدان حد است که امروزه وجود این کاربری به عنوان یکی از شاخص های توسعهافتگی جوامع به حساب می آید.
فضای سبز حق همه شهروندان است
از طرف دیگر بوستان ها و فضا های سبز شهری به علت کارکرد های مختلفی که دارد از دیرباز مورد توجه مردم قرار داشته چراکه حضور در پارک به بهبود کیفیت زندگی شهری کمک می کند و به همین دلیل به محلی برای تجمع گروه های مختلف اجتماعی در آن شده است.
اگر پارک ها را صرفا محیطی سبز؛ بی دفاع و فاقد هرگونه فعالیت اجتماعی وفرهنگی در نظر بگیریم شاهد رشد و توسعه انواع آسیب های اجتماعی در آن قسمت ها خواهیم بود. با توجه به حضور نوجوانان؛ جوانان و خانواده ها در بوستان ها و فضا های سبز و تامین امنیت روانی آنها این مسیله از اهمیت دوچندانی برخوردار می شود.
فعالیت های فرهنگی در بوستان ها افزایش می یابد
مدیریت شهری باید بتواند پارک ها و فضا های سبز را به نحوی مدیریت کرده که شرایط حضور همه شهروندان اعم از کودکان؛ خانواده ها و سالخوردگان در آن محل ها فراهم شود. در این رابطه نرگس معدنی پور رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ضمن تاکید بر اینکه برنامه ریزی و اجرای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی را در پارک ها و بوستان های شهر باید افزایش داد معتقد است باید توجه ویژه ای به ایجاد زیر ساخت های فرهنگی و اجتماعی در پارک و بوستان های شهر شود و این یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
شهرداری تهران از گذشته در مناطق مختلف 22 گانه شهر تهران اقدام به ساخت خانه های فرهنگ و برگزاری کلاس ها و برنامه های متنوع در محل بوستان ها و فضای سبز می کرد تا بتواند مدیریت فرهنگی پارک را به نحو صحیح عهده دار شود.
آن طور که از صحبت های معدنی پور بر می آید در پارک ها نه تنها باید برنامه و فعالیت های متنوع فرهنگی هنری اجتماعی و ورزشی با رویکرد خانواده محوری طراحی و اجرا شود؛ بلکهکسری ساختار و زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی نیز در آن باید ایجاد شود تا به کمک آنها بتوان مدیریت فرهنگی و اجتماعی در پارک ها را تقویت کرد.
مدیریت بر عهده مردم
همانطور که پیش از این در سازمان فرهنگی و هنری اکثر خانه های فرهنگ محله در پارک ها ایجاد می شدند تا آنها مدیریت فرهنگی پارک را به عهده بگیرند البته شهرداری تهران تلاش کرده تا با ایجاد شرایط حضور اقشار مختلف مردم در فضای پارک ها موقعیتی را فراهم کند که در کنار دریافت خدمات؛ شهروندان بتوانند محیط را مدیریت کرده و از بروز انواع آسیب ها جلوگیری کنند.
پروژه مشارکت مردم کلید خورد
در راستای اجرای این هدف برای سپردن بخشی از مدیریت بوستان ها و فضای سبز شهری به شهروندان در کنار توسعه خدمات اجتماعی و فرهنگی به افراد مانند طرح ها ورزشی؛ بازارچه های محلی؛ کافه های سیار و …؛ پروژه ساخت مسجد در پارک های بزرگ کلید خورده است.
یکی از نیاز های مردم مسجد است
یکی از این پارک های بزرگ که اخیرا سروصدای زیادی هم به پا کرده؛ پارک قیطریه است. علیرضا زاکانی شهردار تهران درخصوص ساخت مسجد در این پارک بزرگ می گوید که پارک قیطریه را به عنوان جایی که نیاز های مردم را تامین کند؛ مد نظر قرار دادیم و یکی از نیاز های مردم هم مسجد است.
همچنین وی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه در روند ساخت مسجد هیچ درختی قطع نمی شود بیان کرد: فقط موضوع مسجد مطرح نیست بلکه امکاناتی در موضوعات مختلف مثل مجموعه های آموزشی یا خدماتی در این پارک و دیگر پارک های فرامنطقه ای تهران که شرایط این کار در آنها وجود دارد؛ ساخته خواهد شد.
هیچ درختی قطع نخواهد شد
شهردار تهران در کنار بازدید حضوری از پروژه احداث مسجد در این پارک تاکید داشت که هیچ درختی نباید قطع شود و برهمین اساس نقشه اولیه احداث مسجد تغییر کرد و در حال حاضر؛ فقط چند نهال کوچک در محل نقشه جدید قرار دارد که قرار شد آنها نیز به بخش دیگری از پارک در کنار مسجد منتقل شود.
با این حال زاکانی به شهروندان اطمینان داد که پیشنهادات و نظرات آنها را مورد نظر قرار داده و همه تلاش خود را برای رضایتمندی و ارتقا سطح خدمت رسانی و فرهنگی اماکن شهر تهران از جمله پارک ها به کار خواهد بست.
تهران به سوی سبز شدن
پایتخت هم اکنون حدود 2400 پارک و بوستان دارد که در همین رابطه سال گذشتهک میلیون و 300 هزار اصله درخت به فضای سبز اضافه شد. برنامه شهرداری تهران قطع درختان و یا توقف توسعه فضای سبز نیست بلکه با ایجاد بوستان ها و پارک ها تلاش می کند تا محلی برای آسودگی از شلوغی و آلودگی شهر فراهم کند.
در نهایت پارک ها محلی برای است تفریح و استراحت تعبیه شده اند که نباید با وقوع سایر آسیب های اجتماعی در آن؛ حق استفاده از پارک برای شهروندان گرفته شود. می توان با مدیریت صحیح و افزایش فعالیت های اجتماعی و فرهنگی در این محل شرایط حضور همه اقشار جامعه را در بوستان ها فراهم کرد. امیدواریم که در آینده شاهد مشکلات و مسایل چالش برانگیز در فضاهای سبز شهری نباشیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ماجرای چرایی ساخت مسجد در پارک های بزرگ شهر" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ماجرای چرایی ساخت مسجد در پارک های بزرگ شهر"، کلیک کنید.