طریقه نوشتن اجاره نامه مغازه
به گزارش برنا؛ در ابتدا بهتر است به بیان تعریفی از قرارداد اجاره بپردازیم. قانون مدنی در تعریف قرارداد اجاره چنین بیان داشته است: «اجاره عقدی است که به موجب آن مستاجر مالک منافع عین مستاجره می شود». به عبارت دیگر بر اساس عقد اجارهک طرف قرارداد به ازاء مالی؛ مورد اجاره را برای استفاده از منافع؛ به دیگری سپارده و اجرت مورد توافق را دریافت می کند.
در واقع؛ “قرارداد اجاره ملک برگه اجارها اجاره نامه ای است که موجر و مستاجر برای اجاره ملک آن را پر می کنند و اطلاعاتی مثل شروط و تعهدات آن ها در آن درج می شود.” به موجب این قرارداد مستاجر در ازای پرداخت مبلغ قرارداد؛ حق استفاده و سکونت در منزل را به دست می آورد.
اجاره انواع متفاوتی دارد؛ اجاره خانه؛ اجازه مغازه؛ اجاره دفتر کار و یا قرارداد اجاره به شرط تملیک از جمله اجاره نامه های رایج تری در بین مردم هستند. که هر کدام از آنها؛ شرایط و احکام خاص خود را داراست.
وقوع اختلاف نظرهای بسیار بین موجر و مستاجر و به تبع آن قطع رابطه کاری و ورود خسارات عمده به ایشان از پیامدهای نبود فرم قرارداد اجاره میان طرفین است.
قراردادی که به صورت دقیق تنظیم شده باشد و در بر گیرنده تمام نکات ریز و فنی باشد؛ می تواند به راحتی از بروز اختلافات پیشگیری کرده و خیالی راحت؛ همچنین آرامش را برای شما به ارمغان بیاورد؛ بنابراین چه به عنوان موجر و چه به عنوان مستاجر؛ از فرم قرارداد اجاره تنظیم شده به وسیله وکلای متخصص استفاده کرده تا قراردادی امن و مطمین با طرف مقابل خود منعقد کنید.
مفاد و ارکان قرارداد اجاره شامل چه مواردی است؟
در متن اجاره نامه؛ موارد و نکاتی وجود دارد که در نحوه تنظیم آن می بایست مورد توجه قرار گیرد؛ در غیر این صورت موجب ایجاد اختلاف های بسیار و حتی گاهی سبب بی اعتباری قرارداد اجاره ملک خواهد شد. از جمله:
- مشخصات طرفین
- موضوع قرارداد و مشخصات مورد اجاره
- مدت اجاره
- اجاره بها و نحوه پرداخت
- شرایط و آثار عقد اجاره
- اسقاط خیارات
- نسخ و تصدیق قرارداد
تصریح به بندهای گفته شده در متن قرارداد اجاره منزل به شما کمک می کند تا از وقوع اختلاف پیشگیری کرده و بتوانید با استفاده از قراردادی دقیق؛ حقوق خود را به راحتی استیفا نمایید؛ اما در نظر داشته باشید که در اجاره نامه آپارتمان؛ موارد و نکات جزیی نیز وجود دارد که باید حتماً در قرارداد درج گردد وگرنه می تواند شما را به دست سر های زیادی بیاندازد.
به همین دلیل به شما توصیه می کنیم چه به عنوان موجر چه به عنوان مستاجر؛ با ثبت درخواست مشاوره حقوقی آنلاین؛ در تنظیم اجاره نامه مورد نظر خود از مشاوره و راهنمای وکلای متخصص تیم وکیل باشی بهره ببرید.
چه مواردی را در متن قرارداد اجاره ملک بنویسیم؟
مهم ترین قسمت قرارداد اجاره ملک را مفاد آن تشکیل می دهد. در واقع؛ هر قرارداد متشکل از بندهایی است که در زمان تنظیم؛ باید تکمیل گردند. در قرارداد اجاره ملک؛ موارد مختلفی مثل مدت اجاره؛ شرایط ملک و همچنین تعهدات طرفین اجاره نوشته می شود که در ادامه به شرح این مفاد خواهیم پرداخت:
مشخصات طرفین
اولین بند قرارداد اجاره ملک؛ مشخصات موجر و مستاجر است. در این بخش اطلاعاتی مثل نام و نام خانوادگی؛ سمت؛ نام پدر؛ شماره شناسنامه؛ محل صدور شناسنامه؛ شماره ملی؛ نشانی و تلفن طرفین قرارداد نوشته خواهد شد.
موضوع قرارداد
با توجه به این که موضوع این قرارداد؛ اجاره ملک است؛ در این بند از قرارداد مشخصات آن با تمام جزییات درج می شود. اطلاعاتی مثل نوع ملک مورد اجاره؛ متراژ؛ پلاک ثبتی؛ تعداد اتاق ها؛ حق استفاده از آب و برق و دیگر موارد این چنینی در این بخش مشخص می شود.
مدت قرارداد اجاره
همانطور که پیش تر بیان شد؛ شرایطی مثل مدت اجاره از مهم ترین بندهای این قرارداد است. شما باید به مستاجر یادآور شوید که زمان قرارداد از روزی که در قرارداد ذکر شده؛ آغاز می گردد. همچنین باید بدانید که اگر زمان ذکر نشود؛ مدت اجاره از زمان امضای اجاره نامه محاسبه خواهد شد.
مبلغ اجاره و نحوه پرداخت آن
پیشنهاد می کنیم که از ابتدا در اجاره بها و نحوه پرداخت آن؛ توافق کنید. موضوع دیگر توافق در رابطه با موعد پرداخت اجاره بها است. برای مثال اگر موجر قصد دارد اجاره بها را ابتدای هر سال دریافت کند؛ باید با مستاجر در مورد آن مذاکره کرده و همچنین مستاجر باید این مورد را بپذیرد.
در غیر این صورت زمان دیگری را به عنوان زمان پرداخت مبلغ اجاره در نظر بگیرید. هم چنین بهتر است این مورد را بدانید که عدم پرداخت در مهلت مقرر؛ برای موجر حق فسخ ایجاد می کند.
زمان تحویل ملک:
از دیگر مواردی که باید در قرارداد مشخص کنید این است که موجر دقیقاً در چه تاریخی ملک را به مستاجر تحویل می دهد. با تعیین این مورد موجر موظف است ملک را در تاریخ مقرر به مستاجر تحویل دهد.
هم چنین باید در قرارداد خود؛ زمان پایان مدت اجاره را ذکر کنید تا مستاجر نیز در تاریخی که به عنوان زمان پایان قرارداد در نظر گرفتید؛ خانه را به موجر تحویل دهد.
لازم به ذکر است که اگر مستاجر به هر دلیل این کار را انجام ندهد؛ باید روزانه مبلغی را تحت عنوان اجرت المثل به موجر پرداخت کند.
حق فسخ قرارداد اجاره
اگر در قرارداد اجاره ملک؛ موارد فسخ پیش از موعد قرارداد اجاره را در نظر بگیرید؛ در زمان بروز مشکلات مانند چتر نجاتی خواهد بود که شما از زیان های اجاره حفظ می کند. موارد فسخ اجاره نامه عبارتند از اینکه:
- مستاجر مال مورد اجاره را به شخص دیگری انتقال دهد؛ درحالیکه در متن قرارداد هم این اجازه به او داده نشده باشد.
- اگر در متن قرارداد؛ مستاجر تعهد به انجام کاری را قبول کرده و بعداً از آن سرباز زند؛ موجر می تواند قرارداد را فسخ کند.
- اگر ملک برای هدف یا مصرف خاصی اجاره داده شده؛ اما مستاجر از آن استفاده دیگری کند؛ فسخ قرارداد برای موجر امکان پذیر است.
- هرگاه به دلیل بروز اتفاقاتی؛ امکان استفاده از ملک بر اساس مفاد قرارداد برای مستاجر وجود نداشته باشد باز هم او قادر به فسخ اجاره نامه خواهد بود.
در نهایت لازم به ذکر است که بندهایی که در بالا ذکر شد مهم ترین موادی هستند که باید در قرارداد اجاره ملک مد نظر داشت. اما باید بدانید که آن ها تمامی مطالب نیستند و بسته به شرایط ممکن است شما به بندهای دیگری هم احتیاج داشته باشید.
بهترین گزینه این می باشد که اجاره نامه خود را تحت نظر کارشناسان گروه املاک ایران زمین تنظیم نمایید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "طریقه نوشتن اجاره نامه مغازه" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "طریقه نوشتن اجاره نامه مغازه"، کلیک کنید.