نقد و بررسی دوربین بدون اینه فوجی (Fujifilm X-A5 Mirrorless Camera 15-45mm (Brown
نقد و بررسی تخصصی مشخصات دوربین بدون اینه فوجی (Fujifilm X-A5 Mirrorless Camera 15-45mm (Brown
اگرچه فوجی فیلم اخیرا دوربین های گران قیمتی را با سری X روانه بازار کرده است اما هنوز دوربین های سطح پایین را فراموش نکرده است. Fujifilm X-A5 که با لنز کیت در دسترس است یکی از مقرون به صرفه ترین دوربین های بدون آینه سری X در بازار است. با این حال با وجود قیمت بسیار پایین این دوربین کوچک از نظر کیفیت تصویر چیزهای زیادی ارائه می دهد. همچنین این دوربین نسبت به نسخه قبلی خود دارای قابلیت های جدیدی از جمله سنسور جدید با فوکوس خودکار تشخیص فاز و پردازشگر تصویر جدیدتر است. مدل های قبلی سری XA نسبت به قیمت خود کیفیت تصویر بسیار بالایی داشتند. اما آیا دوربین فوجی فیلم X-A5 این سنت را ادامه خواهد داد و آیا به روز رسانی های سخت افزاری سرعت و عملکرد دوربین را بهبود می بخشد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا این موارد بررسی شوند.
کیفیت تصویر
همانطور که در مدل های قبلی سری XA دیده بودیم کیفیت تصویر این دوربین سطح پایه برای این رنج قیمت عالی است. این دوربین 24 مگاپیکسلی APS-C با قیمت نسبتا پایین یکی از بهترین دوربین ها از نظر کیفیت تصویر حتی در ایزوهای بالا است.
دوربین فوجی فیلم X-A5 مانند مدل های قبلی خود از حسگر انحصاری X-Trans CMOS فوجی فیلم استفاده نمی کند و ترجیح می دهد از سنسور CMOS فیلتر Bayer استفاده کند. با این وجود کیفیت تصویر این دوربین در هر دو مقدار ISO پایین و بالا عالی است. در واقع X-A5 در مقایسه با بسیاری از رقبای دیگر در این رده قیمتی تصاویری با کیفیت و جزئیات دقیق تر ارائه می دهد و تصاویر گرفته شده در مقادیر ISO بالا شفاف تر و زیباتر هستند.
به طور کلی برای یک دوربین APS-C این دوربین در ISOهای بالا عملکرد بسیار خوبی دارد و تصاویر خام آن نیز محدوده دینامیکی بسیار خوبی دارند. علاوه بر این دقت رنگ تصاویر این دوربین نیز بسیار خوب است. همچنین شامل بسیاری از حالت های شبیه سازی فیلم پیش فرض فوجی است که به شما امکان می دهد ظاهر و لحن تصاویر خود را بلافاصله در دوربین تنظیم کنید.
عملکرد
دوربین های سری XA فوجی فیلم دقیقاً از نظر عملکرد شناخته شده نیستند اما برای یک مبتدی دوربین این قابل درک است. X-A3 از یک سیستم فوکوس خودکار با تشخیص کنتراست استفاده می کند که در کل عملکرد خوبی دارد اما برای تمرکز روی سوژه های متحرک سریع و سوژه هایی با کنتراست کم یا در شرایط کم نور مشکل دارد. با این حال Fujifilm X-A5 از یک سیستم فوکوس خودکار هیبریدی با پیکسل های فوکوس خودکار تشخیص فاز درست مانند دوربین های رده بالای سری X استفاده می کند.
ما امیدوار بودیم که این سیستم نسبت به مدل های قبلی عملکرد بهتری داشته باشد اما سرعت فوکوس خودکار X-A5 هنوز کمتر از حد متوسط است. در تست هایی که انجام شد شاهد تاخیر شاتر بودیم و سیستم فوکوس خودکار هنگام عکس برداری ناپایدار بود. وقتی دوربین می توانست فوکوس را قفل کند نسبتا سریع بود اما در مواقع دیگر دوربین نشان می داد که سوژه در فوکوس است در حالی که اینطور نبود.
همچنین یک پردازشگر تصویر جدید در داخل دوربین Fujifilm X-A5 وجود دارد به همین دلیل است که ما همچنان انتظار داشتیم عملکرد دوربین نسبت به مدل های قبلی بهتر باشد. اما در بسیاری از موارد عملکرد X-A5 چندان خوب نبود. درست است که عملکرد این دوربین خیلی بد نیست اما ما شاهد بهبود عملکرد چندانی نسبت به X-A3 نبودیم.
به عنوان مثال راه اندازی دوربین بسیار کند است. این تا حدودی به خاطر لنز کیت Power Zoom استفاده شده در دوربین است و قبل از شروع عکاسی باید منتظر بمانید تا لنز به طور خودکار باز شود. (اگر از لنزهای دیگری استفاده می کنید ممکن است برای شما متفاوت باشد.)
در معیارهای دیگر مانند سرعت انفجار عملکرد X-A5 تا حدودی شبیه به X-A3 است. این مقدار برای عکس های JPEG حدود 6 فریم در ثانیه و برای عکس های Raw+JPEG کمی کمتر است. اما عمق بافر برای عکس های JPEG بهبود یافته و از 9 فریم به 22 فریم افزایش یافته است. با این حال عمق بافر برای عکس های خام بسیار کم است و تنها ۶ فریم است.
در قسمت فیلمبرداری این دوربین مانند سلف خود امکان ضبط ویدیوهای 1080p با نرخ فریم تا 60 فریم بر ثانیه را به شما می دهد. همچنین دوربین Fujifilm X-A5 امکان فیلمبرداری 4K را به شما می دهد اما در نرخ فریم 15 فریم بر ثانیه به شدت محدود است. این باعث می شود که X-A5 انتخابی بسیار ضعیف در صورت نیاز به فیلمبرداری 4K باشد زیرا نرخ فریم معمول برای فیلمبرداری 24p یا 30p است.
طراحی
این دوربین از نظر طراحی شباهت زیادی به X-A3 دارد. تغییرات جزئی در این دوربین وجود دارد اما در کل حس و ظاهر آن تقریباً مشابه نسخه قبلی است. این چیز بدی نیست. ظاهر دوربین بسیار زیبا راحت و آسان برای استفاده است و بنابراین برای افرادی که از دوربین های قابل تعویض لنز استفاده می کنند گزینه بسیار خوبی است.
چندین کلید و کنترل فیزیکی نیز برای افرادی که می خواهند به صورت دستی عکاسی کنند در این دوربین قرار داده شده است. ضعف اصلی در طراحی این دوربین نبود منظره یاب الکترونیکی است که می تواند برای بسیاری از عکاسان مشکل قابل توجهی باشد. اگر منظره یاب الکترونیکی برای شما مهم است باید به فوجی X-T100 نگاه کنید که شامل منظره یاب اپتیکال است و تقریباً مشخصات سخت افزاری مشابه X-A5 دارد.
در این دوربین از لنز جدید XC 15-45mm f3.5-5.6 OIS PZ استفاده شده است که برای اولین بار در دوربین فوجی از طراحی Power Zoom استفاده شده است. این لنز از نظر اندازه نسبتا کوچک است و به خوبی روی این بدنه دوربین کوچک قرار می گیرد. کیفیت تصویر این لنز بسیار بیشتر از کیت قبلی است. مسلماً احساس کردیم که مکانیزم Power Zoom به کار رفته در این دوربین کمی خسته کننده بوده و عملیات زوم به نرمی و با سرعت مناسب انجام نمی شود.
خلاصه
برای عکاسان تازه کار و افرادی که به دنبال عکاسی با موبایل هستند این دوربین یک سرمایه گذاری عالی است. اگر به دنبال کیفیت تصویر بالا هستید Fujifilm X-A5 سرمایه گذاری بسیار خوبی است. عکس هایی که با ISO پایین گرفته می شوند فوق العاده هستند و جزئیات و وضوح بسیار بالایی دارند. عکس های گرفته شده با ایزو بالا نیز بسیار خوب هستند و میزان نویز نیز در آنها کنترل می شود.
از نظر عملکرد این دوربین در برخی مناطق عملکرد ضعیفی دارد. به عنوان یک دوربین سطح پایه انتظار عملکرد قدرتمند زیادی از این دوربین نداریم اما اینکه X-A5 حتی نسبت به نسل قبلی خود اصلاً پیشرفت نکرده است کمی ناامیدکننده است. عملکرد فوکوس خودکار نسبتاً خوب است اما استثنایی یا پایدار نیست. عکاسی پیاپی در مقایسه با X-A3 پیشرفت چندانی نکرده است. عمق بافر در عکاسی Raw محدود است اما در مورد عکس های JPEG نسبتا بهتر از نسخه قبلی خود عمل می کند. همچنین در حالی که فیلمبرداری 4K یک ویژگی عالی است محدودیت نرخ فریم به 15 فریم در ثانیه این دوربین را به گزینه ای نامناسب برای فیلمبرداران تبدیل کرده است.
به طور کلی اگر به دوربین سریع تر و بهتر یا دوربینی با کیفیت ساخت بهتر نیاز دارید بهتر است به سراغ گزینه های دیگر بروید اما اگر به کیفیت تصویر بیش از هر چیز دیگری اهمیت می دهید و نمی خواهید پول زیادی خرج کنید. اگر می خواهید اولین دوربین لنز قابل تعویض خود را بسازید Fujifilm X-A5 یک انتخاب عالی برای شما خواهد بود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نقد و بررسی دوربین بدون اینه فوجی (Fujifilm X-A5 Mirrorless Camera 15-45mm (Brown" هستید؟ با کلیک بر روی تکنولوژی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نقد و بررسی دوربین بدون اینه فوجی (Fujifilm X-A5 Mirrorless Camera 15-45mm (Brown"، کلیک کنید.