نقد و بررسی دوربین عکاسی کانن Canon EOS 4000D + لنز EF-S 18-135mm IS USM

نقد و بررسی تخصصی مشخصات دوربین عکاسی کانن Canon EOS 4000D + لنز EF-S 18-135mm IS USM

نقد و بررسی دوربین عکاسی کانن Canon EOS 4000D + لنز EF-S 18-135mm IS USM

دوربین Canon EOS 4000D

دوربین جدید EOS 4000D کانن جدیدترین دوربین DSLR پایین رده کانن است که به تازگی همزمان با EOS 2000D معرفی شده است. این دوربین که در بازار ایالات متحده با نام EOS Rebel T7 شناخته می شود ساده ترین و ارزان ترین دوربین DLSR (سری لنزهای قابل تعویض) است که بیشتر شبیه به روزرسانی مدل های قدیمی است تا یک پله بالا این دوربین برای کسانی است که دوربین DSLR می خواهند. اما قیمت برای آنها بسیار مهم است و دوربین Canon EOS 4000D ارزان ترین گزینه موجود Canon است که حتی از دوربین ارزان قیمت EOS 1300D ارزان تر است.

این دوربین هر آنچه از یک دوربین DSLR مقرون به صرفه انتظار دارید را به شما ارائه می دهد (مانند سنسور بزرگ APS-C منظره یاب اپتیکال کنترل دستی نوردهی امکان نصب فلاش های خارجی (فقط Canon) و…). اما کانن سعی کرد با استفاده از برخی ویژگی های ضعیف که بر کیفیت دوربین تاثیری ندارد قیمت این دوربین را کاهش دهد. برخی از امکاناتی که در این راه قربانی می شوند عبارتند از: نمایشگر دوربین (که وضوح پایینی دارد) پایه لنز پلاستیکی (که برای استفاده با لنزهای سنگین توصیه نمی شود) حذف عملکرد لمسی نمایشگر یا عدم وجود فیلمبرداری 4K (که استاندارد شده است) و برخی عملکردهای کوچک و بزرگ دیگر. در ادامه به ویژگی ها و عملکرد این دوربین خواهیم پرداخت.

یکی از عجیب ترین طراحی های این دوربین (و مطمئناً در بین سایر DSLR های موجود در بازار) حذف دکمه روشن/خاموش است. در این دوربین از همان دکمه ای که برای انتخاب حالت عکاسی استفاده می شود به عنوان دکمه روشن و خاموش شدن دوربین نیز استفاده می شود. عملکرد این دکمه من را به یاد تلویزیون های پارس قدیمی ایران می اندازد که دکمه تغییر صدای تلویزیون در آخرین مرحله سیم پیچی آن را خاموش می کرد. در این دوربین دکمه شماره گیری یا شماره گیری که حالت های M/Av/Tv/S را انتخاب می کند در نهایت دوربین را خاموش می کند. بنابراین هر بار که دوربین را روشن و خاموش می کنید باید دوباره حالت عکاسی دوربین را انتخاب کنید.

خوشبختانه کانن سعی نکرده دکمه های دیگر پشت دوربین را ترکیب کند و تعداد و محل قرارگیری آنها برای کسانی که قبلا با دوربین های این شرکت کار کرده اند نسبتا آشناست. اما به جای حک شدن بر روی خود دکمه عملکرد هر دکمه در کنار آن چاپ شده است که کمی عجیب است. خوشبختانه دکمه های مهمی مانند تغییر ISO یا تعادل رنگ سفید در اینجا مستقیماً قابل دسترسی هستند.

نکته قابل توجه در مورد دوربین پایه پلاستیکی این دوربین است. اگر چه شخصی که این دوربین را خریداری می کند به ندرت تمایل به تعویض دائم لنز دارد و فقط از همان مجموعه لنزهای همراه دوربین استفاده می کند در هر صورت پایه پلاستیکی برای استفاده با لنزهای مختلف (مخصوصاً آنهایی که سنگین هستند) چندان قابل اعتماد نیست و ممکن است به دوربین آسیب برساند.

شاید اگر کانن این دوربین را همزمان با Canon 2000D عرضه نمی کرد تفاوت سنسورهای این دو دوربین چندان قابل توجه نبود. در حالی که 2000D مانند بسیاری از دوربین های رده پایین کانن از یک سنسور جدید 24 مگاپیکسلی با وضوح بالا استفاده می کند Canon EOS 4000D ما را به چند سال پیش می برد و 1300D که آخرین دوربینی بود که از سنسور 18 مگاپیکسلی استفاده کرد. اگرچه وضوح این سنسور بیشتر از نیاز کاربران این دوربین است اما قابل مقایسه با دوربین های DSLR امروزی نیست.

خوشبختانه پردازنده این دوربین مشابه پردازنده 2000D است. پردازنده DIGIC 4+ کانن سریع ترین پردازنده فعلی کانن نیست اما هر آنچه از یک DSLR میان رده انتظار داریم را ارائه می دهد. سرعت عکاسی 3 فریم در ثانیه پردازش فایل خام 14 بیتی و حداکثر حساسیت ISO 6400 از ویژگی های این پردازنده است. تعداد نقاط فوکوس در این دوربین 9 نقطه است که تعداد آنها زیاد نیست اما دوربین می تواند اجسام متحرک را در این نقاط ردیابی کند و به اصطلاح با استفاده از فوکوس خودکار پیوسته خود فوکوس را روی آنها قفل کند. همانطور که انتظار می رفت سیستم فوکوس Dual Pixel CMOS AF پر سرعت که می تواند سوژه ها را خیلی سریع در دوربین های جدید کانن ردیابی کند در این دوربین موجود نیست.

در نهایت این پردازنده امکان فیلم برداری با کیفیت Full HD 1080p را می دهد که خوشبختانه به لطف سنسور دوربین بزرگ و باکیفیت کیفیت فیلمبرداری قابل قبولی را ارائه می دهد.

منظره یاب و نمایشگر

نمایشگر پشت دوربین احتمالا ضعیف ترین نمایشگر دوربینی است که در یک DSLR در سال های اخیر دیده ایم. صفحه نمایش 2.7 اینچی با وضوح 230000 نقطه کیفیت چندان خوبی برای نمایش جزئیات تصویر ارائه نمی دهد. کیفیت پایین نمایشگر این دوربین در حالی که برای دیدن نحوه کادربندی دوربین خوب است برای بررسی جزئیات تصویر (مانند وضوح یا هایلایت) چندان موثر نیست.

خوشبختانه این دوربین دارای قابلیت وای فای بی سیم است و شما می توانید با استفاده از نرم افزار دوربین اختصاصی کانن قاب دوربین را بر روی صفحه نمایش گوشی هوشمند یا تبلت مشاهده کرده و از آن برای گرفتن عکس فشار دادن دکمه شاتر و انتقال فایل های همراه با تصاویر استفاده کنید. از آنجایی که نمایشگر دوربین قابلیت لمس ندارد احتمالاً برای شما مفیدتر است که بتوانید دکمه شاتر را از راه دور با تلفن های همراه فشار دهید یا بزرگنمایی کنید و عکس ها را از طریق WiFi بررسی کنید.

از آنجایی که این دوربین یک DSLR است طبیعتاً دارای منظره یاب اپتیکال است. پوشش قاب تصویر در این منظره یاب حدود 95 درصد است که احتمالاً حدود 5 درصد از لبه های تصویر را نمی بینید. البته استفاده از منظره یاب الکترونیکی برای کار در نور شدید و همچنین دیدن کادر تصویر با کیفیت بالا از ویژگی های مهم است.

عملکرد دوربین Canon EOS 4000D

تعداد نقاط فوکوس 9 نقطه در بین سایر دوربین های DSLR قدیمی در نظر گرفته می شود. اما اگر قرار است این دوربین اولین DSLR شما باشد احتمالا برای شما کافی خواهد بود. اکنون بسیاری از عکاسان با دوربین هایی که نقاط فوکوس کمتری نسبت به این دوربین دارند عکس های عالی می گیرند. البته مشکل این نقاط این است که مقدار زیادی به سمت مرکز کادر انباشته می شوند و احتمالاً باید از ابتدا یاد بگیرید که چگونه فوکوس را روی اشیایی که در لبه های کادر قرار دارند قفل کنید و یک تصویر را دوباره قاب کنید.

نقطه فوکوس مرکزی این دوربین متقاطع بوده و نسبت به سایر نقاط حساس تر است. احتمالاً از این نقطه بیشتر از سایر نقاط استفاده خواهید کرد مخصوصاً هنگام عکاسی در نور کم. نقاط دیگر سرعت خوبی برای قفل کردن روی سوژه در نور مناسب دارند.

دوربین Canon EOS 4000D دارای عملکرد Live View بر روی صفحه نمایش است. اما به دلیل کیفیت پایین نمایشگر و سرعت کم فوکوس دوربین در این حالت استفاده از Live View برای اکثر موقعیت های عکاسی دشوارتر از منظره یاب اپتیکال است. اما زمانی که می خواهید دوربین را روی سه پایه قرار دهید و عکاسی ماکرو یا طبیعت انجام دهید این عملکرد برای شما مناسب خواهد بود.

همانطور که گفتیم سرعت عکاسی این دوربین 3 فریم بر ثانیه است. بنابراین اگر به عکاسی از سوژه های پویا مانند عکاسی ورزشی حیات وحش یا اکشن علاقه دارید احتمالاً این دوربین برای شما کار نخواهد کرد. با سرعت 3 فریم در ثانیه شانس گرفتن بهترین عکس از این سوژه ها کاهش می یابد.

باتری این دوربین شبیه به دوربین کانن 2000D است و با یک بار شارژ می تواند 500 عکس بگیرد. این عدد برای یک روز عکاسی معمولی کافی است اما به هیچ وجه با ۱۲۰۰ شات از عمر باتری Nikon D3400 که ابتدایی ترین دوربین نیکون است قابل مقایسه نیست.

کیفیت تصویر و فیلم

شاید مهم ترین چیزی که عکاسان تازه کار از یک دوربین DSLR انتظار دارند کیفیت عکس ها و فیلم های آن باشد. با این حال در حالی که دوربین های تلفن همراه به اندازه کافی پیشرفته هستند که برای عکاسی عمومی یا عکس های فوری مناسب هستند چیزی که از یک دوربین DSLR بزرگ دریافت می کنید عکس های واضح و باکیفیت است و Canon EOS 4000D یک حسگر APS-C بسیار با ارزش است. خیلی خوب عکس های گرفته شده با دوربین Canon EOS 4000D تصاویر با کیفیت بالا و محدوده دینامیکی خوبی را نشان می دهند. قابلیت عکاسی با فرمت RAW و ثبت جزئیات در فیلم های Full HD باعث می شود این دوربین چیزی فراتر از یک دوربین فقط برای مبتدیان باشد.

این دوربین احتمالاً برای بسیاری از کاربران جایگزین دوربین تلفن همراه آنها خواهد شد و مجموعه بزرگ سنسور 18 مگاپیکسلی واقعی و مجموعه لنز دوربین تصویری با جزئیات و عمق میدان خوب ارائه می دهد که بسیار زیباتر و قوی تر از یک تلفن همراه است. با وجود پایه پلاستیکی (و نه فلزی) این دوربین امکان استفاده از تمامی لنزهای کانن و همچنین لنزهای شخص ثالثی که برای کانن ساخته شده اند بر روی این دوربین وجود دارد. به عنوان مثال می توانید از یک لنز معمولی مانند Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM به عنوان یک لنز عمومی در این دوربین استفاده کنید.

لنز کیت همراه با این دوربین EF-S 18-55mm III رایج ترین لنز در کیت های کانن است و با اینکه کیفیت بسیار خوبی دارد فاقد لرزش گیر تصویر است. عدم تثبیت کننده تصویر در دوربینی که حساسیت آن از ISO 6400 تجاوز نمی کند به این معنی است که عکاسی در نور کم دشوارتر می شود و بهتر است از آن با یکی از لنزهای کیت لرزشگیر کانن مانند Canon EF-S 18-55mm استفاده کنید. f/4-5.6 IS STM را تعویض کنید تا از تثبیت کننده تصویر اپتیکال پیشرفته آن بهره ببرید.

این دوربین برای چه کسانی است؟

شاید تنها دلیلی که برای خرید این دوربین DSLR فکر کنید قیمت آن باشد. این دوربین به جز قیمت پایین تر نسبت به سایر رقبا تقریبا هیچ مزیت دیگری نسبت به رقبای خود ندارد. اگرچه Canon EOS 4000D جدیدتر از مدل قبلی خود یعنی 1300D است اما تفاوت چندانی با آن ندارد اما از بسیاری جهات حتی ساده تر از مدل قبلی خود است. این دوربین یکی از رایج ترین دوربین های کانن است و اگر می خواهید دوربین بهتری بخرید می توانید دوربینی مانند Canon 2000D یا حتی Canon 800D بخرید زیرا دوربین های بسیار بهتری هستند.

در نهایت اگر توانایی پرداخت هزینه بیشتر را ندارید می توانید دوربین نیکون D3400 را نیز در نظر بگیرید که تقریباً با قیمتی مشابه این دوربین امکانات خوبی را ارائه می دهد. اگرچه این دوربین قدیمی تر از Canon EOS 4000D است اما اگر تمایل بیشتری به خرید نیکون دارید قطعاً ارزش خرید دارد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نقد و بررسی دوربین عکاسی کانن Canon EOS 4000D + لنز EF-S 18-135mm IS USM" هستید؟ با کلیک بر روی تکنولوژی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نقد و بررسی دوربین عکاسی کانن Canon EOS 4000D + لنز EF-S 18-135mm IS USM"، کلیک کنید.