ویژگی ورزشگاه های جام جهانی 2034 به میزبانی عربستان سعودی/ عکس
به گزارش خبرگزاری اتاق زندگانی؛ براساس گزارش عصرایران؛ عربستان سعودی قرار است میزبان جام جهانی فوتبال 2034 باشد و به این منظور قصد دارد 11 استادیوم جدید بسازد و چهار استادیوم موجود را بازسازی کند تا استانداردهای فیفا را برآورده سازد.
فیفا سند رسمی میزبانی عربستان سعودی را منتشر کرده است که در آن چشم انداز و استراتژی میزبانی این رویداد جهانی و استادیوم های برگزاری این بازی ها مشخص شده است. انتظار می رود عربستان سعودی به عنوان تنها متقاضی جام جهانی؛ به طور رسمی از سوی فیفا به عنوان میزبان مسابقات سال 2034 در دسامبر تایید شود.
این کشور قصد دارد 11 استادیوم جدید بسازد و چهار ورزشگاه موجود را بازسازی کند و به این ترتیب با 15 استادیوم به میزبانی بازی های 2034 برود. شهرهای میزبان پیشنهادی شامل ریاض؛ جده؛ الخبر؛ ابها و نیوم هستند.
استادیوم نیوم؛ نیوم
مقامات عربستانی در یک ویدیوی تبلیغاتی از استادیوم نیوم NEOM به عنوان بی نظیرترین استادیوم در جهان یاد کردند؛ که به طرز پیچیده ای در معماری منطقه هوشمند موسوم به لاین ادغام شده است که بخشی از توسعه گسترده تر شهر نیوم است. به گفته مسیولان؛ طراحی این مرکز مستقیماً از چشم انداز آینده نگر خود شهر؛ با عناصر نوآورانه ای که نوید مناظر خیره کننده و فضایی پویا را می دهد؛ نشات می گیرد.
ساخت بلندپروازانه این استادیوم در چارچوب وسیع تری از جاه طلبی های گسترده عربستان سعودی برای تغییر شکل اقتصاد خود از طریق برنامه چشم انداز 2030 قرار دارد. این ابتکار به دنبال کاهش وابستگی شدید کشور به نفت و تنوع بخشیدن به بخش هایی مانند گردشگری؛ سرگرمی و ورزش است. NEOM یکی از چندین پروژه بزرگ تحت این هدف است که هدف آن تغییر چهره کشور در صحنه جهانی است.
استادیوم نیوم قرار است با بیش از 46 هزار صندلی در شهر خطی نیوم به طول 170 کیلومتر و با ارتفاع 350 متر از سطح زمین ساخته شود. ساخت وساز این استادیوم از سال 2027 تا 2032 انجام خواهد شد و پس از پایان بازی های جام جهانی محل برگزاری بازی های حرفه ای و رویدادهای مهم این شهر خواهد بود.
استادیوم بین المللی ملک سلمان؛ ریاض
برنامه عربستان سعودی ساخت استادیوم ملک سلمان به عنوان بزرگ ترین ورزشگاه این کشور با ظرفیت 92 هزار صندلی است. معماری آن با توپوگرافی و آب وهوای محلی سازگار است و برای ایجاد سایه و تهویه طبیعی طراحی شده است. این ورزشگاه در نزدیکی ریاض قرار دارد و در سال 2029 افتتاح خواهد شد تا به استادیوم ملی عربستان تبدیل شود.
ظاهر ورزشگاه از «زمین کوهستانی» و چشم انداز پارک مجاور؛ با دیوارهای سبز و جایگاه های صخره مانند الهام گرفته شده است. باغ های داخلی و یک راهروی پشت بام؛ منظره ای از پارک ملک عبدالعزیز را ارایه می دهند.
استادیوم شهر ورزشی ملک فهد؛ ریاض
استادیوم ملک فهد واقع در ریاض با ساختار سقف کششی تشخیص پذیر؛ میزبان تیم ملی فوتبال عربستان است. سقف ورزشگاه توسط ساختارهای سنتی بزرگ سفید حمایت می شود که تصویری شبیه چادر بادیه نشین های سنتی را ایجاد می کرد. این استادیوم در سال 1987 ساخته شد؛ اما در حال حاضر برای بازسازی بسته است تا ظرفیت صندلی ها را تا سال 2026 به 92 هزار صندلی افزایش می دهد.
استادیوم شاهزاده محمدبن سلمان؛ ریاض
طراحی سه وجهی استادیوم شاهزاده محمدبن سلمان با ظرفیت نزدیک به 47 هزار نفر؛ چشم اندازی بر صخره های طویق دارد و با استفاده از صفحه نمایش شیشه ای ال ای دی با پوشش متالیک؛ تجربه ای سه بعدی برای بازدیدکنندگان رقم خواهد زد.
دیوار ال ای دی می تواند برای پخش رویدادهای زنده؛ فیلم های با کیفیت بالا و نمایش های لیزری نیز مورد استفاده قرار گیرد. پس از جام جهانی 2034؛ این استادیوم به عنوان یک مکان چندکاربری برای ورزش؛ کنسرت و ورزش های الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد و در عین حال موزه المپیک را نیز در خود جای خواهد داد.
تاسیسات نیازمند به انرژی کم و تحت کنترل آب و هوا؛ دمای مناسبی را در طول سال تضمین می کند. دریاچه ای زیر استادیوم ساخته شده است که از آب باران پر می شود و برای خنک کردن سیستم تهویه مطبوع مجدد مورد استفاده قرار می گیرد.
استادیوم موربا جدید؛ ریاض
استادیوم موربای جدید با بیش از 46 هزار صندلی دارای طراحی الهام گرفته از پوست درختان بومی اقاقیا است. طبق برنامه ریزی های انجام شده این استادیوم که در شمال غربی ریاض واقع شده است؛ در سال 2032 افتتاح و پس از جام جهانی؛ برای برگزاری کنسرت؛ بازی و غذاخوری در فضای باز استفاده خواهد شد.
استادیوم روشن؛ ریاض
طراحی استادیوم روشن برای پذیرایی از 46 هزار تماشاگر است و ساختارهای هندسی سهموی و زینی شکل برای ایجاد سایه؛ تهویه و تقویت صوت دارد. ساخت این استادیوم جدید واقع در جنوب غربی ریاض؛ در سال 2028 آغاز و در سال 2032 به روی عموم باز خواهد شد.
ورزشگاه شاهزاده فیصل بن فهد؛ ریاض
طرح جامع پارک ورزشی شاهزاده فیصل بن فهد در مجاورت خطوط مترو و شبکه اتوبوس رانی است که آن را به ریاض متصل می کند. استادیوم شاهزاده فیصل بن فهد به عنوان بخشی از این پارک با ظرفیت بیش از 46 هزار تماشاگر طراحی شده است و با الهام از معماری سلمانی؛ از مواد و مصالح بومی و سیستم های کارآمد انرژی در حال ساخت است و پیش بینی می شود تا 2027 تکمیل شود.
ورزشگاه ریاض جنوبی؛ ریاض
این استادیوم واقع در جنوب غربی ریاض به گونه ای طراحی شده است که استراتژی های مختلفی را برای تطبیق آن با محیط و آب وهوای محلی در خود جای دهد و با اتصال به پروژه ریاض سبز؛ به عنوان یک مکان اصلی برای ورزش و رویدادهای اجتماعی پس از جام جهانی 2034 عمل کند. برنامه ریزی ها شروع ساخت را در 2029 و افتتاح آن را در 2032 پیش بینی می کند.
استادیوم دانشگاه ملک سعود؛ ریاض
استادیوم 25 هزار نفری دانشگاه ملک سعود یکی از مکان هایی است که قرار است به طور موقت ظرفیت خود را برای جام جهانی افزایش دهد و تعداد صندلی های خود را به 46 هزار عدد برای مسابقات افزایش دهد. پس از پایان این رویداد؛ ظرفیت آن به 33 هزار نفر بر می گردد و در اختیار تیم های دانشگاهی و رویدادهای اجتماعی قرار می گیرد. پروژه نوسازی این استادیوم در سال 2030 آغاز و در سال 2032 به پایان خواهد رسید.
استادیوم شهر ورزشی ملک عبدالله؛ جده
استادیوم فعلی شهر ورزشی ملک عبدالله در جده؛ با بیش از 57 هزار صندلی؛ دارای معماری هندسی متمایزی است و به عنوان یک مکان کلیدی برای رویدادهای مهم فوتبال استفاده می شود. بر اساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است این استادیوم تا سال 2032 مطابق با استانداردهای فیفا و ادغام فناوری های جدید بازسازی شود.
استادیوم ساحلی القدیه؛ جده
استادیوم ساحلی القدیه با ظرفیت بیش از 46 هزار صندلی در کنار دریای سرخ در جده ساخته می شود و پیش بینی می شود ساخت آن تا سال 2032 تکمیل شود. این استادیوم پس از جام جهانی 2034 به عنوان یک مکان پویا و چندمنظوره برای ورزش؛ ورزش های الکترونیکی؛ کنسرت ها و کنفرانس ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
استادیوم توسعه مرکزی جده؛ جده
ساخت استادیوم توسعه مرکزی جده با بیش از 45 هزار صندلی؛ بر اساس ترکیب عناصر معماری سنتی البلد با فناوری مدرن است. این استادیوم سه طبقهک سقف نیمه شفاف و یک سقف داخلی جمع شونده دارد و از یک صفحه نمایش ال ای دی 360 درجه برای پخش رویدادها استفاده می کند. ساخت این استادیوم تا سال 2027 به پایان خواهد رسید و پس از جام جهانی 2034؛ میزبان رویدادهای مختلف از جمله کنفرانس ها و کنسرت ها خواهد بود.
استادیوم شهر اقتصادی ملک عبدالله؛ جده
طراحی این استادیوم با ظرفیت بیش از 45 هزار نفر از صخره های مرجانی دریای سرخ الهام گرفته است و به عنوان یک مکان چندمنظوره با هتل ها؛ فضاهایی با کاربری مختلط و یک کلینیک ورزشی خدمت خواهد کرد و پس از جام جهانی نیز میزبان بازی های فوتبال؛ کنسرت ها و نمایشگاه ها خواهد بود.
ورزشگاه آرامکو؛ الخبر
ورزشگاه در حال ساخت آرامکو که در شمال الخبر قرار دارد؛ در سال 2026 به ساخت خود پایان می دهد تا میزبان 46 هزار تماشاگر در جام ملت های آسیا 2027 باشد. برای هماهنگی با گرداب هایی که در سواحل عربستان سعودی وجود دارد؛ این استادیوم با سقف هایی به شکل بادبان های گردابی پوشیده خواهد شد.
استادیوم دانشگاه ملک خالد؛ ابها
بازسازی استادیوم دانشگاه ملک خالد که در حال حاضر 22 هزار نفر گنجایش دارد؛ برای افزایش ظرفیت به بیش از 45 هزار نفر انجام خواهد شد که شامل افزودن یک ایستگاه جدید و زیرساخت های مدرن با حفظ ویژگی های تاریخی آن است.
227227
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ویژگی ورزشگاه های جام جهانی 2034 به میزبانی عربستان سعودی/ عکس" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل, گردشگری و اقامتی, فیلم و سریال، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ویژگی ورزشگاه های جام جهانی 2034 به میزبانی عربستان سعودی/ عکس"، کلیک کنید.