نکاتی برای پیشگیری از کج شدن دندان ها

کج شدن دندان‌ها نه تنها موجب کاهش اعتماد به نفس افراد می‌شود بلکه می‌تواند مشکلات جدی‌تری از جمله اختلالات فک عدم توانایی در جویدن صحیح غذا و ناتوانی در حفظ بهداشت دهان ایجاد کند.

نکاتی برای پیشگیری از کج شدن دندان ها

مسواک زدن منظم

پوسیدگی دندان ناشی از تجمع باکتری‌ها و پلاک‌های دندانی است که به راحتی می‌توان با مسواک زدن دو بار در روز و استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید از آن پیشگیری کرد. با این اقدام ساده می‌توان محیط دهان را پاک و شرایط نامناسب برای رشد باکتری‌ها را کاهش داد که در نهایت منجر به سلامت و ترتیب مناسب دندان‌ها خواهد شد.

البته در نظر داشته باشید که در صورت کج بودن دندانها به صورت مادرزادی یا کج شدن آنها در اثر هر اتفاقی راه های درمانی برای این موضوع وجود دارد. یکی از مهم‌ترین روش‌های درمان چنین عارضه‌ای کامپوزیت دندان کج است.

کامپوزیت برای درمان دندان کج

استفاده از نخ دندان

نخ دندان کشیدن حداقل یک بار در روز به تمیزی میان دندانی‌ها کمک کرده و از پوسیدگی دندان‌های عقبی که به راحتی قابل دسترس نیستند جلوگیری می‌کند. لذا والدین باید عادت استفاده از نخ دندان را در کودکان خود از سنین پایین آموزش دهند تا این عادت در آینده تبدیل به یک رفتار روزمره و مؤثر در پیشگیری از کج شدن دندان‌ها شود.

مراجعه منظم به دندان پزشک

مراجعه به دندان پزشک هر شش ماه یکبار می‌تواند از بروز و تشدید مشکلات دندانی جلوگیری کند. در این ملاقات‌ها دندان پزشک قادر است تا به شناسایی مشکلاتی مانند مال اکلوژن (ناهنجاری در جفت شدن دندان‌ها) بپردازد و در صورت لزوم اقداماتی نظیر مشاوره برای درمان را پیشنهاد دهد.

محدود کردن مکیدن انگشت

والدین باید در سنین ابتدایی به این عادت توجه داشته و سعی کنند آن را محدود کنند. همچنین استفاده طولانی‌مدت از پستانک و شیشه شیر نیز باید در کودکان بالای سه سال محدود شود زیرا این عادتها می‌توانند به عدم رشد مناسب دندان‌ها و در نتیجه کج شدن آن‌ها منجر شوند.

نکاتی برای پیشگیری از کج شدن دندان ها

مراقبت از دندان‌ های کج کامپوزیت شده

پس از کامپوزیت دندان‌ها رعایت نکات زیر ضروری است:

  • از مصرف نوشیدنی‌های رنگی به مدت یک روز خودداری کنید.
  • از غذاهای سفت و سخت اجتناب کنید.
  • حتماً بعد از مصرف نوشیدنی‌های رنگی دهان و دندان را بشویید.
  • بعد از هر وعده غذایی دندان‌ها را مسواک بزنید.
  • هر شش ماه یکبار برای معاینه دندان‌پزشکی مراجعه کنید تا از سلامت و زیبایی دندان‌ها اطمینان حاصل نمایید.

نتیجه‌ گیری

پیشگیری از کج شدن دندان‌ها نیازمند رعایت یک سری از عادات بهداشتی و مراجعه منظم به دندان پزشک می‌باشد. با توجه به نکات ذکر شده والدین و افراد می‌توانند با اقداماتی ساده و مؤثر نه تنها از کج شدن دندان‌ها جلوگیری کنند بلکه سلامت عمومی دهان و دندان خود را نیز تضمین نمایند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نکاتی برای پیشگیری از کج شدن دندان ها" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نکاتی برای پیشگیری از کج شدن دندان ها"، کلیک کنید.