نقد و بررسی دوربین بدون آینه سونی Sony Alpha a7R III body (Damaged box)

نقد و بررسی تخصصی مشخصات دوربین بدون آینه سونی Sony Alpha a7R III body (Damaged box)

نقد و بررسی دوربین بدون آینه سونی Sony Alpha a7R III body (Damaged box)

دوربین سونی a7R III

Sony a7R III جدیدترین دوربین با وضوح بالا این شرکت است که بسیاری از ویژگی ها و عملکردهای دوربین بدون آینه فوق حرفه ای a9 را دریافت کرده است. این دوربین که مانند مدل های قبلی خود یک دوربین بدون آینه است ویژگی هایی فراتر از بسیاری از دوربین های DSLR حرفه ای دارد و به جز سنسور 42.4 مگاپیکسلی که هنوز هم وضوح بسیار بالایی به حساب می آید تقریبا از هر نظر با سونی قابل مقایسه است. a7R II. سرعت عکسبرداری بالاتر سیستم فوکوس پیشرفته تر و فیلم برداری با کیفیت بالاتر با وضوح 4K این دوربین را جایگزین بسیار بهتری کرده است. از دیگر تغییرات آن می توان به طراحی و ارگونومی بهتر بدنه اشاره کرد کما اینکه سونی A7R III مرز بین دوربین های a7 و a9 است و فاصله بین این دو سری دوربین را کمتر می کند. قبلا در مجله عکس نوریاتو توضیح دادیم که کدام یک از دوربین های بدون آینه فول فریم سونی برای شما مناسب است. در زیر هر آنچه را که باید در مورد این دوربین حرفه ای فول فریم بدانید را توضیح خواهیم داد.

سنسور یکسان اما بازده بالاتر

همانطور که گفته شد سنسور این دوربین سنسور دوربین Sony a7R II است. اما این سنسور CMOS فول فریم 42.4 مگاپیکسلی که از فناوری BSI بهره می برد نسبت به Sony a7R III محدوده دینامیکی بهتری دارد و می تواند طیف وسیع تری از نور را با جزئیات بیشتری ثبت کند. بنابراین وقتی فایل های خام این دوربین را ویرایش می کنید می توانید رنگ های خیلی روشن یا خیلی تیره را خیلی راحت تر و کامل تر بازیابی کنید و نتیجه تصویری که می گیرید بسیار طبیعی تر ثبت می شود.

نحوه خواندن اطلاعات از سطح این سنسور نیز بهبود یافته است. سونی تاکید کرد که مشکل شاتر نورد در این دوربین نسبت به مدل های قبلی خود بسیار کمتر است. مشکل شاتر غلتکی همان پدیده ای است که باعث کشش غیرعادی در لبه های تصویر می شود زمانی که دوربین با سرعت بالا در هنگام عکاسی با سرعت بالا حرکت می کند. البته بعید به نظر می رسد که در این زمینه به a9 برسد. زیرا سونی a9 از طراحی شاتر خاصی به نام شاتر Anti-Distortion استفاده می کند و Sony a7R III آن را ندارد. اما از آنجایی که سرعت خواندن اطلاعات از سنسور در مدل جدید a7R بسیار سریعتر شده است کرکره نوردی به طور طبیعی کمتر اتفاق می افتد. بررسی دقیق سونی a9 را در مجله عکس نوریاتو بخوانید.

میراث سخت افزاری a9 در سونی a7R III

سونی تصمیم گرفت از بسیاری از ویژگی های سخت افزاری a9 در Sony a7R III استفاده کند. از جمله منظره یاب الکترونیکی فوق پیشرفته OLED a9 که با وضوح 3.69 میلیون نقطه یکی از قدرتمندترین منظره یاب های غیر اپتیکال در دوربین های موجود است. همچنین یک چوب انتخاب نقطه فوکوس یک دکمه AF-ON و یک پورت اتصال برای فلاش های خارجی یا Flash Sync نیز در مدل جدیدتر دیده می شود (سرعت همگام سازی Sony a7R III 1/250 ثانیه است). مانند a9 دکمه C3 در سمت چپ دکمه منو اضافه شده است و همچنین می توانید عملکرد قفل و نرخ (محافظت و امتیاز) را به دکمه های سفارشی اضافه کنید. با استفاده از این قابلیت می توانید عکس ها را هنگام مشاهده در دوربین جدا کرده و آنها را قفل کنید تا به طور تصادفی پاک نشوند. جالب اینجاست که امتیازاتی که از این طریق به عکس ها می دهید در نرم افزار Bridge و Lightroom قابل تشخیص است و مدیریت عکس های خود را برای شما آسان تر می کند. همچنین عکس هایی که در حالت پشت سر هم یا عکاسی متوالی با سرعت بالا می گیرید به طور خودکار دسته بندی می شوند تا هنگام مشاهده عکس ها کار را برای شما آسان تر کند.

دکمه ضبط فیلم نیز در پشت دوربین و در کنار منظره یاب طراحی شده است که دسترسی به آن راحت تر است و احتمال فشار دادن تصادفی آن کمتر است. در a7R II این دکمه در کنار بدنه و تقریبا نزدیک به محل قرارگیری بند تعلیق قرار داشت و بسیاری از کاربران اصلا با آن راحت نبودند. همچنین از آنجایی که این دوربین در بین فیلمبرداران بسیار محبوب است می توان دکمه شاتر را برای فیلم برداری از منوی دوربین تنظیم کرد و به جای دکمه REC از آن استفاده کرد. خبر خوب دیگر این است که سونی a7R III برخلاف مدل قبلی خود اکنون دارای دو اسلات کارت حافظه است که هر دو از نوع SD هستند که یکی از آنها می تواند از کارت های بسیار پرسرعت UHS-II پشتیبانی کند. کاور کارت نیز درست مانند a9 با دکمه آزاد طراحی شده است و دیگر مانند مدل قبلی کشویی نمی شود.

ویژگی های نرم افزار a9 در سونی a7R III

منوی سونی a7R III بیشتر از مدل های قبلی خود به a9 شباهت دارد. My Menu برای افزودن منوهای پرکاربرد اضافه شده است و همانطور که در بالا گفتیم قابلیت شخصی سازی دکمه های C این دوربین نیز بهبود یافته است. وب سایت DPreview مقاله نسبتاً مفصلی در مورد نحوه سفارشی سازی دکمه های سونی a9 منتشر کرده است که خواندن آن برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد منوهای a7R III مفید است.

سونی اعلام کرده است که سرعت فوکوس خودکار a7R III حدود 2 برابر سریعتر از نسل قبلی خود است. همچنین می تواند عملکرد خود را با دیافراگم های f/2 تا -3 EV حفظ کند که از این نظر مشابه a9 در نور کم است و در واقع یک توقف بهتر از a7R II است. در حالی که هنوز مشخص نیست Eye AF در مدل جدیدتر چگونه خواهد بود امیدواریم عملکردی مشابه با a9 در عکسبرداری متوالی داشته باشد و خطاهای فوکوس خودکار کمتری نسبت به a7R II در هنگام فوکوس پشت سر هم داشته باشد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید یکی از بهترین تصاویر خروجی در بین تمامی دوربین های فول فریم موجود در بازار در سونی a9 است و حالا سونی این قابلیت را به a7R III آورده است. موتور پردازش JPEG در Sony a7R III یکی از دقیق ترین و قدرتمندترین موتورهای پردازش JPEG به خصوص در نور کم و حساسیت یا ISO بالا است و طبیعتا برای کسانی که با فایل های خام کار نمی کنند بسیار مهم است.

اما Sony a7R III همه ویژگی های خود را از a9 نگرفت و پا را فراتر گذاشت. اکنون می توانید از عملکرد Touchpad AF استفاده کنید که نوعی کنترل نرم افزاری نقطه فوکوس است. به این ترتیب زمانی که از منظره یاب دوربین نگاه می کنید می توانید با کشیدن انگشت روی صفحه دوربین (مانند تاچ پد لپ تاپ) نقطه فوکوس را کنترل و جابه جا کنید. البته کارشناسان DPreview تجربه جالبی با این قابلیت جدید نداشتند و تاکید کردند که نقطه فوکوس بیش از حد حساس است و به سرعت حرکت می کند. امیدواریم این ویژگی پیشرفته در آینده با به روز رسانی نرم افزار بهبود یابد.

باتری قدرتمند a9 در سونی a7R III

یکی از دلایل مهمی که دوربین a9 را در رده بالاتری نسبت به سری a7 قرار داد مشکل باتری و حجم کم آن بود. سونی با طراحی جدید بدنه a9 توانست فضای کافی برای استفاده از باتری بزرگتر NP-FZ100 برای این دوربین فراهم کند. اما اکنون طراحی مجدد فضای دوربین در Sony a7R III به آن اجازه می دهد تا از باتری قدرتمند a9 استفاده کند. طبق استاندارد CIPA این دوربین می تواند با یک بار شارژ 650 عکس (در هنگام استفاده از مانیتور LCD) و 530 عکس (در صورت استفاده از منظره یاب الکترونیکی دوربین) بگیرد که یک جهش بزرگ از 290 عکس a7R II است. علاوه بر این یک دسته جدید برای این دوربین طراحی شده است که می توانید یک باتری یدکی دیگر به آن اضافه کنید تا با هر بار شارژ در مجموع 1300 عکس بگیرید. این گیره همان دسته VG-C3EM است که به a9 نیز متصل است.

امکانات کاملا جدید

دوربین سونی a7R III ویژگی های زیادی را از a9 گرفته است. اما برخی از ویژگی های آن کاملا جدید و منحصر به فرد هستند. مهمترین ویژگی a7R III که در هیچ یک از دوربین های بدون آینه سونی وجود ندارد مکانیزم بسیار پیشرفته شاتر بدون لرزش آن است که به این دوربین اجازه می دهد تا حداکثر 10 فریم در ثانیه بدون خطر شوک شاتر عکاسی کند. . عکس بگیرید بعلاوه همانطور که گفته شد سرعت همگام سازی آن 1/250 ثانیه است و با وجود این طراحی بسیار پیشرفته شاتر می توانید با فلاش با همان سرعت 10 فریم بر ثانیه نیز عکاسی کنید (البته باید از بالا استفاده کنید. فلاش سرعت) . در همین حال a9 برای عکاسی با فلاش به 5 فریم در ثانیه محدود شده است. علاوه بر این پردازنده پرسرعت این دوربین امکان عملکرد منوها را در حین ذخیره اطلاعات روی کارت فراهم می کند.

دوربین سونی a7R III نیز دارای دو پورت USB است. یکی از این دو پورت USB 3.1 Type C است که در اکثر گوشی های هوشمند جدید و همچنین لپ تاپ های اپل یافت می شود. با این پورت می توانید از کابل USB Type C برای شارژ باتری دوربین و اتصال به کامپیوتر و گرفتن عکس های متصل استفاده کنید. البته برای کامپیوترهایی که مجهز به این پورت نیستند یکی از USB های microUSB طراحی شده تا تمامی کاربران بدون مشکل با آن کار کنند.

ویدئو

عکاسی با دوربین سونی a7R III هیچ تغییری از نظر امکانات نسبت به مدل قبلی ندارد. ولی خروجی ویدیو خیلی بهتره. ضبط ویدیوی 4K در هر دو حالت فول فریم و سوپر 35 میلی متری مدیریت نویز بهتر و کیفیت بالاتری در نور کم دارد. همچنین سیستم فوکوس خودکار آن نیز بهبود یافته است و احتمال فوکوس دوربین روی پس زمینه بسیار کم است. به همین دلیل حتی کاربران غیرحرفه ای نیز می توانند ویدیوهای 4K با قابلیت فوکوس روی چشم ضبط کنند و مطمئن باشند که خود دوربین بهترین فوکوس را در هنگام عکاسی انتخاب می کند.

یکی از جالب ترین ویژگی های Sony a7R III امکان تعریف کلیدهای میانبر عملکرد جداگانه برای حالت های Image و Photography است. این یکی از ویژگی هایی است که سال ها آرزو داشتیم شرکت های سازنده دوربین به دوربین های خود اضافه کنند و به نظر می رسد سونی برای اولین بار این کار را در مسیر درست انجام داده است. این روزها همه سعی می کنند با دوربین DSLR خود هم عکس و هم فیلم بگیرند اما برای دوربین مهم است که بداند تنظیمات مورد استفاده برای عکاسی با تنظیمات استفاده شده برای فیلمبرداری متفاوت است و خود دوربین باید بتواند با هر موقعیتی سازگار شود. آخرین تنظیمات استفاده شده برای آن حالت را به خاطر بسپارید.

یکی دیگر از ویژگی های دوربین سونی a7R III این است که اکنون می تواند با S-Log 3 / S-Gamut 3 عکاسی کند که نمایه رنگی بسیار تخت و سینمایی است. ویدیوهای ضبط شده با این نمایه می توانند در هنگام ویرایش در نرم افزار ویرایش تصویر مانند فایل خام در عکاسی عمل کنند و طیف وسیع تری از رنگ ها و نور را در اختیار شما قرار دهند. این دوربین دارای پروفایلی به نام Hybrid Log Gamma (HLG) نیز می باشد که ویدیوهای HDR ضبط شده با آن را می توان بدون نیاز به هیچ گونه پردازشی مستقیماً روی نمایشگرهای HDR نمایش داد.

پخش مستقیم HDR صحنه های ثابت در نمایشگرهای دارای HDR این روزها به سرعت در حال رشد است و دیدن سونی که چنین عملکرد پیشرفته ای را به دوربین های بدون آینه خود می آورد بسیار خوب است.

حالت چند شات

یکی از ویژگی های جالب دوربین سونی a7R III حالت عکاسی چهار فریم است که پیش از این در دوربین های Olympus و Pentax شاهد آن بودیم. در این حالت دوربین 4 عکس متوالی از یک صحنه در فواصل زمانی 1 ثانیه ای می گیرد که در هر کدام سنسور 1 پیکسل از موقعیت قبلی خود جابجا می شود. به این ترتیب می توان هر پیکسل از تصویر را در زیر یکی از فیلترهای رنگی قرمز آبی یا سبز در الگوی بایر قرار داد و 4 تصویر خام را به صورت جداگانه ثبت کرد. بعداً می توانید این تصاویر را در نرم افزار Imaging Edge سونی ترکیب کرده و یک فایل ARQ ایجاد کنید. البته دوربین های Olympus و Pentax توانستند این کار را در داخل خود دوربین انجام دهند و فایل ترکیبی آنها مستقیماً روی کارت حافظه دوربین نوشته می شود.

مزیت این حالت عکاسی افزایش وضوح رنگ تصویر است. از آنجایی که هر پیکسل تصویر دارای هر سه رنگ قرمز سبز و آبی است و از ترکیب آنها میزان نویز در تصویر به شدت کاهش می یابد. در عین حال به دلیل دقت بالای تصویر کامپوزیت در انتخاب رنگ ها هم کیفیت و هم دامنه دینامیکی سنسور به میزان قابل توجهی افزایش می یابد که در عکس های این دوربین می بینیم. البته از آنجایی که این قابلیت در داخل دوربین امکان پذیر نیست و از طریق نرم افزارهای خارج از دوربین اتفاق می افتد اعتبار کمتری نسبت به Olympus و Pentax به سونی می دهد اما در هر صورت دوربین های دیگر می توانند از این تجربه برای افزایش کارایی سنسور استفاده کنند. خودتون سود ببرید در نهایت با توجه به فاصله زمانی ضبط تصویر حالت Multi-Shot احتمالاً بیشترین استفاده را برای عکسبرداری از صحنه های ثابت دارد و نمی توان از آن برای صحنه های پر سرعت و اکشن استفاده کرد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نقد و بررسی دوربین بدون آینه سونی Sony Alpha a7R III body (Damaged box)" هستید؟ با کلیک بر روی تکنولوژی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نقد و بررسی دوربین بدون آینه سونی Sony Alpha a7R III body (Damaged box)"، کلیک کنید.