مراحل دریافت خسارت افت قیمت خودرو پس از تصادف

فرض کنید خودرو شما دچار سانحه تصادف شده و خسارت سنگینی برای خودرو شما ایجاد شده چطور این خسارت افت قیمت خودرو قابل جبران است؟ در دی‌ماه ۱۴۰۳ شورای عالی بیمه دستورالعملی را تصویب کرد که بر اساس آن شرکت‌های بیمه موظف شدند خسارت ناشی از افت قیمت خودرو را بدون دریافت هزینه اضافی از محل بیمه شخص ثالث پرداخت کنند. این دستورالعمل مقرر می‌داشت که از ابتدای دی‌ماه همان سال اجرایی شود. با این حال به دلیل مخالفت برخی شرکت‌های بیمه با این قانون و نگرانی از افزایش هزینه‌های پرداختی اجرای آن به تعویق افتاده است. در ادامه مقاله به بررسی راهکارهایی برای دریافت افت قیمت خودرو از طریق  شورای حل اختلاف و بیمه بدنه با پوشش افت قیمت می‌پردازیم:

مراحل دریافت خسارت افت قیمت خودرو پس از تصادف

دلایل عدم اجرای قانون تا اردیبهشت ۱۴۰۴

با وجود تصویب این قانون اجرای آن با چالش‌هایی مواجه شد. یکی از مهم‌ترین موانع مخالفت شرکت‌های بیمه با اجرای آن بود. آن‌ها اعلام کردند که پرداخت خسارت افت قیمت می‌تواند بار مالی سنگینی بین ۳۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان برای صنعت بیمه به همراه داشته باشد. این نگرانی‌ها باعث شد تا وزیر امور اقتصادی و دارایی طی نامه‌ای به دولت درخواست بازنگری در این مصوبه را مطرح کند. وی هشدار داد که اجرای این دستورالعمل می‌تواند توانایی شرکت‌های بیمه در ارائه خدمات را تحت تاثیر قرار دهد و نارضایتی عمومی را به دنبال داشته باشد.

افت قیمت خودرو و دو راهکار جایگزین بیمه

در تصادفات رانندگی یکی از مهم‌ترین خسارت‌هایی که معمولاً به چشم نمی‌آید اما اثر مالی قابل توجهی دارد افت قیمت خودرو است. این خسارت زمانی رخ می‌دهد که خودروی شما حتی پس از تعمیرات کامل به دلیل سابقه تصادف ارزش خود را از دست می‌دهد.

در چنین شرایطی دو راهکار جایگزین برای جبران افت قیمت وجود دارد:

راهکار اول: استفاده از بیمه بدنه (در صورت داشتن پوشش افت قیمت)

برخی از شرکت‌های بیمه پوشش افت قیمت خودرو را به صورت یک گزینه‌ تکمیلی در بیمه بدنه ارائه می‌کنند. اما چند نکته مهم درباره‌ی این پوشش وجود دارد:

  • تعداد محدودی از شرکت‌های بیمه این پوشش را ارائه می‌دهند.
  • باید به صراحت در بیمه‌نامه ذکر شده باشد که افت قیمت تحت پوشش قرار می‌گیرد.

بنابراین اگر قصد دارید بیمه بدنه تهیه کنید و نگران افت قیمت هستید حتماً قبل از خرید از کارشناس بیمه بپرسید که آیا افت قیمت در پوشش‌ها وجود دارد یا خیر. توجه کنید در صورتی که خود شما مقصر تصادف باشید بیمه بدنه خسارت افت قیمت را پرداخت می‌کند در غیر این‌صورت پوشش نمی‌دهد.

اگر به دنبال حفظ ارزش خودروی خود پس از تصادف هستید تنها شرکت بیمه ایران پوشش افت قیمت را در بیمه بدنه خود ارائه می‌دهد. این پوشش به شما این اطمینان را می‌دهد که حتی اگر آسیب جزئی باشد کاهش ارزش خودرو در بازار را می‌توان از طریق بیمه جبران کرد. این تصمیم برای محافظت از سرمایه‌گذاری‌های شما در برابر نوسانات بازار طراحی شده است. با توجه به گفته‌های همتی وزیر سابق اقتصاد و خسروشاهی رئیس فعلی بیمه مرکزی احتمالا در سال 1404 بحث ورود پوشش افت قیمت به پوشش‌های بیمه شخص ثالث مجدد بررسی خواهد شد. 

راهکار دوم: شکایت به شورای حل اختلاف

اگر امکان جبران افت قیمت از طریق بیمه وجود نداشت می‌توانید از طریق مراجع قضایی به‌ویژه شورای حل اختلاف اقدام کنید. در این مسیر باید:

  • از کارشناس رسمی دادگستری درخواست ارزیابی افت قیمت کنید.
  • با مستندات و مدارک به شورای حل اختلاف مراجعه کنید.
  • تقاضای دریافت مبلغ افت قیمت از شخص مقصر را ثبت کنید.

از جمله مزایا شکایت به شورای حل اختلاف به امکان دریافت کامل افت قیمت در صورت اثبات وجود خسارت می‌توان اشاره کرد و همچنین از معایب آن به روند طولانی‌تر نیاز به پیگیری حقوقی و احتمال هزینه‌های کارشناسی می‌توان اشاره کرد.

این روش به‌خصوص زمانی کاربرد دارد که شخص مقصر بیمه‌نامه‌ای ندارد که بتوان از طریق آن افت قیمت را جبران کرد.

با تعویق اجرای قانون افت قیمت بیمه بدنه و شورای حل اختلاف تنها راه جبران خسارت

با وجود تصویب قانون پرداخت خسارت افت قیمت خودرو در دی‌ماه ۱۴۰۳ اجرای آن تا اردیبهشت ۱۴۰۴ به تعویق افتاده است. دلایل اصلی این تأخیر مخالفت شرکت‌های بیمه با بار مالی سنگین این قانون و درخواست بازنگری از سوی وزارت اقتصاد بوده است. در صورت اجرای این قانون فرآیند دریافت خسارت افت قیمت برای زیان‌دیدگان تسهیل خواهد شد و حقوق آن‌ها بهتر تأمین می‌شود.

استفاده از روش‌های زیر برای جبران خسارت افت قیمت خودرو موثر است:

  • استفاده از بیمه بدنه در صورتی که شرکت بیمه پوشش افت قیمت را ارائه داده باشد.
  • شکایت رسمی به شورای حل اختلاف با استناد به نظر کارشناس رسمی دادگستری.

در هر دو حالت پیشگیری با بررسی دقیق بیمه‌نامه و آشنایی با حقوق خود می‌تواند تا حد زیادی از ضررهای مالی جلوگیری کند.

 

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مراحل دریافت خسارت افت قیمت خودرو پس از تصادف" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مراحل دریافت خسارت افت قیمت خودرو پس از تصادف"، کلیک کنید.