ساخت واحدهای یک طبقه ای، راهکار رفع معضلات بازار مسکن – خبرگزاری اتاق زندگانی | اخبار ایران و جهان
فرشید ایلاتی کارشناس بازار مسکن در گفتگو با خبرنگار اتاق زندگانی با بیان اینکه برای جلوگیری از فساد و زمین خواری لازم است مسئولین نظارتی بیشتری بر روند تغییر کاربری ها و فروش اراضی داشته باشند اظهار کرد: نباید اجازه داد که افراد سودجو با تغییر کاربری ها و فروش اراضی از این فضا بهره برداری کنند و اراضی دولتی و عمومی را به صورت غیرقانونی به فروش برسانند.
وی ادامه داد: مسئله دیگر طولانی بودن فرآیندهای به روزرسانی طرح های جامع شهری است. این فرآیندها معمولاً مدت زیادی طول می کشند و گاهی ممکن است سال ها طول بکشد که یک شهر بتواند طرح های جدید خود را به تصویب برساند. این تأخیر در تصمیم گیری ها باعث می شود که نیازهای جمعیتی و مسکن به درستی شناسایی نشوند و در نتیجه ساخت و سازهای غیرمجاز افزایش یابد.
کارشناس بازار مسکن تاکید کرد: با توجه به موارد ذکر شده باید بپذیریم که این معضل نیازمند زمان و اراده قوی برای حل است. نمی توان با انکار یا نادیده گرفتن این موضوع آن را حل کرد. راه حل در شفافیت برنامه ریزی دقیق و مشارکت مردم و مسئولان است. باید با توجه به نیازهای واقعی مردم و شرایط موجود به این مسئله رسیدگی کرد تا از بروز مشکلات اجتماعی و اقتصادی در آینده جلوگیری شود.
وی یادآور شد: ابتدا باید علل شکل گیری این سکونتگاه های غیررسمی را به دقت مورد تحلیل قرار دهیم که یکی از دلایل عمده ی شکل گیری حاشیه نشینی رشد سریع جمعیت در کلان شهرها و عدم توانایی برنامه ریزی شهری در پاسخ به نیازهای مسکن است. این امر موجب شده که بسیاری از مردم به دلیل هزینه های بالای زندگی در داخل شهر به مناطق حاشیه ای مهاجرت کنند که در نهایت سکونتگاه های غیررسمی ایجاد می شود.
ایلاتی با بیان اینکه دولت باید به ظرفیت های مردمی در بخش مسکن توجه کند تا بتواند از رکودی که گریبان گیر بازار مسکن شده خارج شود افزود: استفاده از ظرفیت های مردمی می تواند بازار مسکن را تقویت کند اما این تحقق به شرطی است که دولت بتواند از تمام ظرفیت های مردمی به خوبی استفاده کند.
وی با بیان اینکه بلندمرتبه سازی و تراکم بالا یکی از سرنخ های مهم مشکلات کلان شهرهای کشور است گفت: بلند مرتبه سازی پیامدهای منفی جبران ناپذیری در پی دارد و تراکم جمعیتی موجب آسیب به کلان شهرها شده به طوری که هم اکنون تراکم جمعیتی تهران چند برابر پایتخت های مهم جهان است و تراکم بالا و بلندمرتبه سازی پیامدهای منفی بسیار زیادی را در شهرها ایجاد می کند.
ایلاتی با اشاره به اینکه در اجرای پروژه نهضت ملی مسکن باید از افقی سازی استفاده کرد تصریح کرد: هرچه تعداد طبقات ساختمان بالاتر می رود پیچیدگی های ساخت و طراحی اسکلت جهت تحمل فشار بر ساختمان بیشتر می شود و از سوی دیگر علاوه بر موارد ذکر شده حمل مصالح هزینه بر تر و پیچیده تر خواهد شد و موارد دیگری مانند لوله کشی برق کاری ضوابط ایمنی مربوط به ایمنی در برابر حوادث (سیستم اطفای حریق و پله اضطرار) از مواردی است که در ساخت ساختمان با طبقات بالاتر را دشوار می کند؛ در صورتی که این موارد در ساخت واحدهای تک طبقه وجود ندارد و موجب صرفه جویی در زمان هزینه خواهد شد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر در تک طبقه سازی امکان ساخت مسکن به روش تدریجی وجود دارد و این روش در پروژه هایی مانند نهضت ملی مسکن کاربرد بالایی خواهد داشت زیرا خانه دار کردن مستأجران و تأمین نیاز مسکنی جامعه حائز اهمیت است و از سوی دیگر در شرایط کنونی خانه دار شدن با روش بلند مرتبه سازی نیازمند توان مالی بیشتری خواهد بود زیرا تا زمان اتمام ساخت و تصفیه حساب کامل واحد مسکونی به افراد تحویل داده نمی شود.
این کارشناس مسکن خاطرنشان کرد: خانه های تک طبقه پس از سفت کاری و آماده سازی نسبی قابلیت تحویل به افراد را دارد و متقاضی می تواند به تدریج واحد مسکونی خود را تکمیل کند و از سوی دیگر اکثر مستأجران در راستای خانه دار شدن تکمیل و اسکان تدریجی را انتخاب کنند تا اینکه هرگز در مسیر خرید خانه قرار نگیرند. دولت نمی تواند با بلند مرتبه سازی به سمت ساخت وساز مسکن برود بلکه تنها می توان از طریق واگذاری اراضی و پرداخت تسهیلات ساخت متقاضیان را به این بازار سوق داد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ساخت واحدهای یک طبقه ای، راهکار رفع معضلات بازار مسکن – خبرگزاری اتاق زندگانی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ساخت واحدهای یک طبقه ای، راهکار رفع معضلات بازار مسکن – خبرگزاری اتاق زندگانی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.