دانشمند برگزیده جایزه البرز 1403 معرفی شدند

دانشمند برگزیده جایزه البرز 1403 معرفی شدند

رویداد شصت و دومین سال جایزه البرز ویژه نخبگان در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد و در این مراسم از پنج دانشمند برگزیده تجلیل به عمل آمد.

به گزارش اتاق زندگانی؛ حیدر ارشدی؛ مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز طی سخنانی در اختتامیه شصت و دومین سال جایزه البرز بیان کرد: محضر تمامی دانشمندان؛ نخبگان؛ مسیولان و بزرگان عرصه علم و ادب این مرز و بوم که در آیین تجلیل از مقام عالمان و شایستگان علمی کشور حضور یافته اید؛ درود می فرستم. چقدر اقبال من بلند است که البرز؛ این کلمه و این نام؛ چند صباحی است مرا به انسانی رسانده که همچون البرز زیبا در شمال کشورم؛ خودش را به تمامی خصلت های خوب این رشته کوه رسانده است.

وی افزود: حسینعلی البرز! که جایگاهش در آسمان؛ یقینا بر سر سفره سبز خدا؛ کنار بزرگان و نیکان جاودانه است و یادش در زمین تا همواره به نیکی و بزرگی و اتاق زندگانی؛ بر زبان ها جاری. او آیینه تابانده؛ به عالم جویندگان و نام آوران راه دانش و تصویر لطف او به تکرار؛ از همان روز نخست وقف او در بنیاد فرهنگی البرز؛ تلالو یافته است. 

ارشدی ادامه داد: البرز؛ راه جویندگان دانش را که به هزار و یک دلیل و مشکل؛ نمی توانسته اند در این راه قدم بگذارند؛ نه بهک نور کوچک؛ که به چلچراغ نیکی و وقفش؛ چراغان کرده است. البرز در سال 1342 شمسی؛ تمام اموال خود را با تاسیس این بنیاد و با هدف کمک به اشاعه فرهنگ کشور و تجلیل از مقام علمی دانشمندان و پژوهندگان برتر و تشویق دانشجویان و دانش آموزان برگزیده و با استعداد ایرانی؛ از طریق اعطای جایزه البرز وقف کرد. بنیادی که به گفته خود او؛ نه برای 10 یا صد سال؛ بلکه تا دین و اخلاق در این مرز و بوم باقی است؛ وقف خدمت به جوانان این مملکت شده است.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز بیان کرد: بیش از نیم قرن از عمر اقدامی که حسینعلی البرز به عنوان مبتکر جایزه نوبل ایرانی بنا نهاد؛ می گذرد و تاکنون چندین هزار نفر از نخبگان و پژوهندگان علمی و فرهنگی کشور؛ مورد حمایت و تشویق این بنیاد قرار گرفته اند. چه بسیار نام آوران و اندیشمندان که در جایگاه های ارزشمند مدیریتی و علمی که از لطف ایشان در زمان دانش اندوزی بهره برده اند؛ خود در حال بهره رساندن به مردم سرزمینمان ایران و حتی دیگر مردمان در سراسر دنیا هستند و تا زمانی که آنان در حال خدمتند؛ ثواب و اجر نصیب بنیانگذار خوش فکر بنیاد فرهنگی البرز خواهد شد.

وی افزود: جایزه البرز به عنوان قدیمی ترین جایزه علمی کشور؛ برخاسته از ایمان؛ انگیزه و اراده است که قصد دارد در مسیر حمایت از فکر و اندیشه نخبگان؛ ایشان را در راه تسکین آلام بشری؛ رفاه زندگی انسانی و ارتقای حیثیت ایرانی در جامعه جهانی؛ راهنما و شوق آفرین باشد. و اما امروز خداوند علیم را سپاسگزارم که برای سالی دیگر؛ این توفیق را به ما ارزانی داشت تا آیین شصت و دومین سال جایزه البرز را با شانیتی متناسب با منزلت برترین های علمی این مرز و بوم عملیاتی کند تا از این گذر؛ گامی موثر در جهت تعالی ایران عزیز در مسیر دانایی برداشته باشد.

ارشدی گفت: شیوه اجرای نیت واقف در بنیاد فرهنگی البرز؛ همه ساله از طریق برگزاری همایش های ملی در دو بخش نخبگانی و دانش آموزی حاصل می شود. در سال جاری نیز مراسم اهدای جایزه البرز 1403 در بخش نخبگانی با هدف تجلیل از دانشمندان؛ فناوران؛ دانشگاهیان و حوزویان برتر کشور؛ امروز دوشنبه هفدهم اردیبهشت ماه برگزار می شود و تمهیدات برگزاری جایزه البرز در بخش دانش آموزی در آبان ماه سال جاری نیز در دستور کار قرار دارد.

ارشدی اظهار کرد: در آیین امروز و مقارن با شصت و دومین سال تاسیس بنیاد فرهنگی البرز؛ از 62 نفر از نخبگان برتر کشور شامل پنج دانشمند؛ 10 مخترع و فناور؛ هفت طلبه علوم دینی و 40 دانشجوی علوم پزشکی؛ علوم پایه؛ علوم انسانی؛ علوم فنی و مهندسی؛ کشاورزی و هنر با اهدای رقم نقدی قریب 9 میلیارد تومان تقدیر می شود. ان شاالله در مراسم امروز؛ با اعطای جوایز ایشان؛ شاهد درخشش بیش از پیش این عزیزان در عرصه های مختلف علمی و فرهنگی برای اعتلای میهن عزیزمان خواهیم بود.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز گفت: مرحوم البرز این گونه بیان می کنند که پرداختن به امور صنعتی؛ ضرورت اجتماعی کشور ماست. اما فرهنگ؛ ریشه امور است و نخست باید فرهنگ؛ سالم و مطلوب باشد تا خلاقیتی به وجود آید و امور صنعتی؛ اقتصادی و کشاورزی؛ تحرک یابد. در مسیر توجه به فرهنگ؛ من احساس کردم که به زیربنا باید بیشتر توجه داشت. به این نتیجه رسیدم که هر کس؛ در هر مقام و جایگاهی؛ این مسیولیت اجتماعی را دارد که به شکلی در اشاعه فرهنگ گام بردارد و مفید باشد. حس کردم که وظیفه انسانی من؛ به عنوان یک ایرانی عاشق وطن و مردم؛ حکم می کند که در بارور کردن این نیروها و دادن امکان بیشتر به آنان؛ تا حد خود؛ گام بردارم. 

وی افزود: مرحوم البرز این گونه ادامه می دهند که بدینگونه بود که بنیاد فرهنگی البرز را تشکیل و به مرور همه هستی خود را در این راه گذاشتم. خود را از برداشت هرگونه حقی؛ حتی حق مشروع اداره بنیاد؛ با صرف اوقات شبانه روزی؛ محروم ساختم و خلاصه عشقم را در این بنیاد متمرکز کردم. من دو فرزند دارم. برای برخی این توهم پیش آمده که من با نهادن همه هستی خود در بنیاد فرهنگی البرز؛ آنان را از ارث محروم کرده ام اما؛ من ارث پرارزش تری برای آنان باقی گذاشتم: «دانش و انسانیت». من با تاسیس این بنیاد؛ در حال حاضر دارای صدها فرزند بااستعداد هستم که چشم و چراغ آینده این کشور خواهند بود. این همه را به این امید نوشتم که جوانان دانشجو بدانند چگونه می شود در پناه ایمانی راسخ؛ استقامت؛ عشق سرشار و تربیت صحیح با زندگی به مبارزه برخاست و فاتح شد. 

ارشدی بیان کرد: مرحوم البرز چنین ادامه می دهند که امیدوارم شما جوانان؛ در آینده گام های بلندی در راه خدمت به همنوع و اعتلای کشور بردارید و به سهم خود؛ فریضه خود را به وطن ادا کنید. امید که آرمان های حسینعلی البرز همچنان دنبال شود و آنان که از طریق بنیاد فرهنگی البرز به درجات بهتری از علم می رسند و راه برایشان هموار می شود؛ دنباله روی او در این راه هم باشند.

در پایان این مراسم 5 دانشمند برگزیده این جایزه معرفی و تقدیر شدند که اسامی آنها به شرح زیر است:
حسین بلندی؛ دانشگاه علم وصنعت
شمس السادات زاهدی؛ دانشگاه علامه
مسعود صلواتی نیاسر؛ دانشگاه کاشان
علی ملک حسینی؛ دانشگاه علوم پزشکی شیراز
امیرآوان؛ دانشگاه علوم پزشکی مشهد

پایان خبر اتاق زندگانی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دانشمند برگزیده جایزه البرز 1403 معرفی شدند" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دانشمند برگزیده جایزه البرز 1403 معرفی شدند"، کلیک کنید.