حکایت یک «سلاخ» / زنان بیشترین قربانیان جنگ ها هستند

کارگردان نمایش «سلاخ» با ابراز تاسف از اینکه در جهان امروز همچنان جنگ یک مساله مهم بشری است گفت: زنان بزرگترین قربانیان جنگ ها هستند.

حکایت یک «سلاخ» / زنان بیشترین قربانیان جنگ ها هستند

آناهیتا آقاطاهر که این روزها نمایش «سلاخ» را در عمارت نوفل لوشاتو اجرا می کند در گفتگو با اتاق زندگانی با تشریح ویژگی های این اثر نمایشی از استقبال تماشاگران ابراز خوشنودی کرد.

او در آغاز درباره درون مایه نمایش خود گفت: متن نمایش ما نوشته یک نویسنده کانادایی به نام نیکلاس بیلن است که این نمایشنامه را در اواخر قرن بیستم نوشته و داستان آن در کشوری فرضی رخ می دهد.

این کارگردان جوان اضافه کرد: بعد از انتخاب این متن و تحقیقاتی که انجام دادم متوجه شدم ظاهرا جنگی که مد نظر این نویسنده بوده بیشتر جنگ یوگسلاوی و نیز جنگ صربستان با مردم بوسنی است.

آقاطاهر که این نمایشنامه را دراماتورژی کرده افزود: در دراماتورژی متن دادگاهی را به کار اضافه کردم که طی آن افرادی در این دادگاه حاضر می شوند و روایت هایی را تعریف می کنند. یکی از این افراد حاصل تجاوزی است که طی این جنگ رخ داده و فردی کاملا بی هویت است و حتی این بی هویتی را در پوشش و لباس او هم می بینیم.

او زنان را قربانیان اصلی جنگ دانست و افزود: هرچند در جنگ ها بیشتر مردان کشته می شوند ولی زنان بیش از مردان قربانی می شوند. در هر جنگی زنان بسیاری مورد تجاوز قرار می گیرند. در جریان جنگ بوسنی و صرب ها در مجموع به ۶۰ هزار زن تجاوز شده است و گویی جنگ طلبان از بدن زنان انتقام می گیرند و بدبختانه این وضعیت در جهان امروز هم همچنان ادامه دارد.

آقا طاهر اضافه کرد: ما در این اجرا ویلنسلی داریم که روی صحنه به طور زنده نواخته می شود. وقتی آرشه کشیده می شود و به ساز زخمه می زند همانند زخمی است که بعد از تجاور در جنگ بر تن زنی می نشیند. ما امیدواریم با این ساز زدن هم بتوانیم این زخم زدن را نشان دهیم.

این دانش آموخته تئاتر که اجرای نمایش خود را از ۱۳ اتاق زندگانی ماه در عمارت نوفل لوشاتو آغاز کرده افزود: خوشبختانه در این چند شب با استقبال خوب تماشاگران رو به رو شده ایم و هر شب تمام بلیت های ما به فروش رسیده است. ضمن اینکه نظرات تماشاگران هم مثبت بوده و بازخورد خوبی از کار گرفته ایم.

حکایت یک «سلاخ» / زنان بیشترین قربانیان جنگ ها هستند

آقاطاهر با بیان اینکه اجرای این نمایش تا ۲۸ اتاق زندگانی در عمارت نوفل لوشاتو ادامه دارد درباره احتمال اجرای دوباره آن توضیح داد: برنامه ای برای تمدید اجرا نداریم ولی بسیار مشتاقیم تا نمایش را در دیگر شهرها هم اجرا کنیم. دعوتی برای اجرای آن در کیش داشته ایم و خودمان هم شهرهای دیگری مانند رشت و مشهد را در نظر داریم ولی هنوز هیچ یک از اینها قطعی نیست و در حد پیگیری های اولیه است. ضمن اینکه تلاش می کنیم در مقطعی دیگر نمایش را دوباره در تهران هم روی صحنه بیاوریم.

بازیگران این نمایش (به ترتیب ایفای نقش) نیما هاشمی سرشت مهدی بزرگ زاده پانته آ مرزبانیان مریم گلدوز توکلی علی تیمورفامیان هستند.

این اثر نمایشی هر شب ساعت ۲۱ و پانزده و به مدت ۶۵ دقیقه در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه می رود.

پایان خبر اتاق زندگانی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حکایت یک «سلاخ» / زنان بیشترین قربانیان جنگ ها هستند" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حکایت یک «سلاخ» / زنان بیشترین قربانیان جنگ ها هستند"، کلیک کنید.