تاکید بر توسعه پلتفرم های زیارتی سیاحتی و سلامت – خبرگزاری اتاق زندگانی | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری اتاق زندگانی؛ به همت دانشکده گردشگری و شتابدهنده ای از دانشگاه علم و فرهنگ دومین سمپوزیوم ملی گردشگری و سرمایه گذاری سبز همزمان با هفدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران در محل سالن سبز نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار کرد.
در مراسم افتتاحیه این رویداد فرناز نیکخواه دبیر علمی سمپوزیوم گفت: دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان قطب علمی گردشگری کشور همواره نقشی بسزا در زیست بوم فناوری؛ نوآوری و آموزش های تخصصی این صنعت داشته است. از جمله برگزاری این رویداد که نگاهی ترویجی و مبتنی بر مباحث و مسایل جهانی صنعت گردشگری دارد. ما تلاش می کنیم در این رویداد با تاکید بر سرمایه گذاری در پروژه های آموزشی؛ ارتقا مهارت های افراد؛ سرمایه گذاری در زیرساخت های پایدار و تحول سبز سیاره زمین این موضوعات را در قالب پنل ها و کارگاه های علمی مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.
نیکخواه گفت: بر این باوریم امروزه صنعت گردشگری ایران با انبوهی از چالش ها و فرصت های مرتبط با گردشگری پایدار مواجه است و این مشکلات از طریق سبز شدن این صنعت حل می شود.
در ادامه پنل سمپوزیوم محمدرضا کریم زاده رییس دفتر محصولات دانش بنیان و خدمات سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه حوزه اورآسیا با توجه به توافق نامه هایی که داریم حوزه خوبی است که می توانیم جهت توسعه گردشگری کشورمان در بخش بین المللی از آن بهره ببریم افزود: باید در کلاس جهانی گردشگری از فرصت ها بهره حداکثری بگیریم. وی افزود: باید استفاده از هنرمندان؛ سلبریتی ها و فناوری های جدید از جمله پلتفرم های مختلف زیارتی؛ سیاحتی و سلامت را توسعه بدهیم و از حضور رایزن های بازرگانی که در کشورهای هدف داریم؛ همچنین مراکز تجاری که در کشورهای متحد المنافع توسعه داریم بهره بگیریم.
کریم زاده نقش دانشگاه در صنعت گردشگری را با اهمیت خواند و گفت: ما در مجموعه سازمان توسعه تجارت خواهان همکاری در این حوزه با دانشگاه هستیم.
محمد جهانشاهی نیز به عنوان سخنران بعدی پنل گفت: حقیقتاً امروز را باید به عنوان یک روز بهادماندنی در تاریخ صنعت گردشگری کشور ثبت کنیم و اصلی ترین دلیل آن این است که صنعت گردشگری بعد از حدود 80 سال فعالیت و فعالیت های جدی تر در دو دهه گذشته؛ پس از پیش رو گذاشتن شرایط جهانی کرونا و تاب آوری کشورهای مختلف؛ هفدهمین دوره نمایشگاه گردشگری تهران نشان از عطش بی اندازه صنعت گردشگری جهت رشد و پیشرفت دارد و اگر بخواهیم زیباتر به آن بنگریم این نمایشگاه فرهنگ ها؛ منش ها و اقلیم جغرافیایی از ایران زیبا و امن را شامل می شود.
جهانشاهی با اشاره به اینکه امروز بزرگترین نمایشگاه ادوار مختلف صنعت گردشگری را با حضور بخش های مختلف زنجیره ارزش شاهد هستیم تصریح کرد: تمام این تلاش ها چه در بخش دولتی و چه خصوصی در این راستا می باشد که سهم صنعت گردشگری را با همه داشته هایش در سرنوشت مردم کشور موثر تر کنیم.
دبیر کمیته ملی طبیعت گردی بر لزوم تغییر رویکرد در صنعت گردشگری ایران تاکید کرد و گفت: در برنامه هفتم که شاید اشکالاتی نیز به آن وارد باشد و در حال حاضر مراحل نهایی اش را طی می کند برای اولین بار صنعت گردشگری یک فصل جداگانه در یک برنامه پنج ساله دارد.
وی همچنین لغو روادید که اخیراً اجرایی شده را از جمله پالس های مثبتی دانست که باید به آن توجه کرد.
جهانشاهی گفت: سال گذشته از سوی سازمان جهانی گردشگری با عنوان سرمایه گذاری سبز در گردشگری نام گذاری شد و باید به این نکته توجه داشته باشیم تاسیسات گردشگری ما در بحث مصرف بهینه انرژی جایگاه مناسبی ندارند و ما در فضای عمومی بخش های مختلف صنعت گردشگری تلاش می کنیم مصرف را بهینه کنیم.
وی افزود: تجهیزات؛ تاسیسات؛ فرم های معماری و کلاً بخش های سخت افزاری و بدنه انسانی صنعت گردشگری جایگاه ویژه ای در شعار سازمان جهانی گردشگری دارد و در مسایل دانشگاهی باید توجه شود حرکت به سمت گردشگری سبز هدف دار و مبتنی بر تحقیقات انجام شود.
جهانشاهی گفت: مشهد و شیراز شهرهای پایلوت برای گردشگری سبز انتخاب شدند و تفاهم نامه هایی نیز در همین نمایشگاه بین شهرداری ها؛ ادارات میراث و جامعه هتل داران منعقد می شود که امیدواریم حرکتی که شروع شده با کمک اساتید و متخصصین دانشگاهی در بخش های دانشگاهی و دانش بنیان نیز به بهترین نحو کارشناسی و آسیب شناسی و مورد ایده پردازی قرار گیرد.
وی گفت: تلاش کنیم جذابیت های بخش مختلف نمایشگاه کهکی از آن موضوعات برگزاری چنین جلساتی است و حقیقتاً شتابدهنده فاخر بوم دانشگاه علم و فرهنگ به خوبی از برگزاری این قبیل جلسات بر می آیند و ان شاءالله ما نیز بتوانیم خبرهای خوبی را در این سه چهار روز به زیست بوم گردشگری کشور علی الخصوص متخصصین و دانشگاهیان مخابره کنیم و شاهد اثرات مطلوبی در صنعت گردشگری باشیم.
ناصر رضایی رییس گروه میراث طبیعی و گردشگری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه این پنل؛ میراث طبیعی و گردشگری را حایز اهمیت خواند و با طرح این سوال که منظور از میراث طبیعی چیست از شرکت کنندگان خواست پاسخ خود را ارایه دهند. رضایی با بیان این جمله که «یک زمین یک زندگی تکرار ناپذیر» گفت: ما نه زمین مان تکرار ناپذیر است نه زندگی مان پس باید قدر آن را بدانیم.
رضایی گفت: از 11 بندی که در کنوانسیون جهانی حفاظت از میراث داریم سه بند مرتبط با میراث طبیعی است و وظیفه ما دانشگاهیان این است که با ابزار علم میان میراث طبیعی به عنوان دارایی هایمان و گردشگری به عنوان ثروت ملی آشتی رخ نماییم. عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: گردشگری در دو منظر عرضه و تقاضا بررسی می شود که عرضه گردشگری شامل جاذبه های طبیعی؛ فرهنگی و تاریخی و انسان ساخت است و حقیقتی انکار پذیر است که به لحاظ فرهنگی و تاریخی ما از حلقه گردشگری دنیا قابل حذف نیستیم چرا که ایران بخشی لاینفک و مهم از این حلقه است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تاکید بر توسعه پلتفرم های زیارتی سیاحتی و سلامت – خبرگزاری اتاق زندگانی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی, گردشگری و اقامتی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تاکید بر توسعه پلتفرم های زیارتی سیاحتی و سلامت – خبرگزاری اتاق زندگانی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.