بهترین ترفندهای خرید کتاب ارزان – راهنمایی از صفر تا صد

چرا کتاب گرونه و چیکار میشه کرد؟

قبل از اینکه بریم سراغ ترفندهای خرید کتاب ارزان بد نیست یه نگاهی به این بندازیم که اصلاً چرا کتاب ها اینقدر گرون شدن؟ خب دلایل مختلفی داره. از هزینه های چاپ و نشر گرفته تا حق التالیف نویسنده ها و البته سود ناشرها و کتابفروشی ها. همه اینها دست به دست هم می دهند تا قیمت نهایی کتاب بالا بره. اما نکته اینجاست که گرون بودن کتاب دلیل نمی شه ما از خوندن کتاب های مورد علاقه مون دست بکشیم. اتفاقاً برعکس باید دنبال راه های هوشمندانه تری برای خرید باشیم. خوشبختانه تو دنیای امروز راه های خیلی زیادی برای خرید کتاب ارزان وجود داره که قراره تو این مقاله مفصل بهشون بپردازیم. پس نگران نباشید هنوز هم می تونید با بودجه محدود یه کتابخونه پر و پیمون داشته باشید و از خوندن کتاب های مورد علاقه تون لذت ببرید. فقط کافیه یکم زرنگ تر و باهوش تر خرید کنید!

بهترین ترفندهای خرید کتاب ارزان – راهنمایی از صفر تا صد

دنیای کتاب های دست دوم : گنجینه های ارزون قیمت

یکی از بهترین راه ها برای خرید کتاب ارزان رفتن سراغ کتاب های دست دومه. شاید فکر کنید کتاب دست دوم یعنی کتاب های پاره و قدیمی ولی اصلاً اینطور نیست. خیلی از کتاب های دست دوم در حد نو هستن و فقط یک بار خونده شدن. خیلی از افراد بعد از خوندن کتاب هاشون دیگه نیازی بهشون ندارن و اونها رو با قیمت خیلی پایین تر می فروشن. اینجا دقیقا جاییه که شما می تونید مثل یه شکارچی گنج وارد عمل بشید و کتاب های مورد علاقه تون رو با قیمت های باورنکردنی پیدا کنید.

کتابفروشی های دست دوم : هنوز هم خیلی از شهرهای بزرگ و کوچک کتابفروشی های دست دوم باحال و قدیمی دارن. گشتن تو این کتابفروشی ها خودش یه تفریحه! می تونید ساعت ها بین قفسه های پر از کتاب بگردید بوی کاغذ قدیمی رو استشمام کنید و با کلی کتاب ارزون قیمت روبرو بشید. خیلی از این کتابفروشی ها علاوه بر کتاب های دست دوم کتاب های نو با تخفیف های خوب هم دارن. پس حتماً یه سر به کتابفروشی های دست دوم شهرتون بزنید و از گنجینه های پنهانشون غافل نشید.

بازارهای آنلاین کتاب دست دوم : اگه حوصله گشتن تو کتابفروشی های فیزیکی رو ندارید یا شهرتون کتابفروشی دست دوم خوب نداره نگران نباشید. بازارهای آنلاین کتاب دست دوم مثل دیجی کالا کمدا دیوار و شیپور پر از کتاب های دست دوم با قیمت های عالی هستن. تو این بازارها می تونید به راحتی کتاب های مورد نظرتون رو جستجو کنید قیمت ها رو مقایسه کنید و بهترین گزینه رو انتخاب کنید. فقط یادتون باشه قبل از خرید حتماً به عکس ها و توضیحات کتاب دقت کنید و از سالم بودن کتاب مطمئن بشید. همچنین می تونید با فروشنده چت کنید و سوالاتتون رو بپرسید.

گروه های خرید و فروش کتاب دست دوم در شبکه های اجتماعی : یه راه دیگه برای پیدا کردن کتاب های دست دوم ارزون عضو شدن تو گروه های خرید و فروش کتاب دست دوم در شبکه های اجتماعیه. تو این گروه ها افراد کتاب های دست دومشون رو برای فروش می ذارن و شما می تونید به راحتی کتاب های مورد نظرتون رو پیدا کنید و با قیمت خیلی خوبی بخرید. خیلی از این گروه ها تبادل کتاب هم دارن یعنی شما می تونید کتاب های خونده شده تون رو با کتاب های دیگران عوض کنید. این یه راه خیلی خوب برای تنوع دادن به کتابخونه تونه بدون اینکه هزینه ای بپردازید.

نکات مهم خرید کتاب دست دوم :

  • وضعیت کتاب رو بررسی کنید : قبل از خرید کتاب دست دوم حتماً وضعیت ظاهری کتاب رو به دقت بررسی کنید. به دنبال پارگی خط خطی تاخوردگی و لکه نباشید. البته یه مقدار ساییدگی و رنگ رفتگی جزئی برای کتاب دست دوم طبیعیه.
  • قیمت رو مقایسه کنید : قبل از خرید کتاب دست دوم قیمت اون کتاب رو تو چند جای مختلف (کتابفروشی های دست دوم بازارهای آنلاین گروه های اجتماعی) مقایسه کنید تا مطمئن بشید قیمت مناسبی پرداخت می کنید.
  • با فروشنده چونه بزنید : تو خرید کتاب دست دوم چونه زدن یه امر رایجه. خجالت نکشید و سعی کنید قیمت رو کمی پایین تر بیارید. به خصوص اگه چند تا کتاب از یه فروشنده بخرید احتمالاً تخفیف خوبی می تونید بگیرید.
  • به موضوع کتاب دقت کنید : مطمئن بشید کتاب دست دومی که می خرید همون کتابیه که واقعاً می خواید. گاهی اوقات ممکنه عنوان کتاب شبیه کتاب دیگه ای باشه و شما اشتباهی کتاب دیگه ای رو بخرید.

آنلاین مثل حرفه ای ها خرید کن 

دنیای آنلاین یه بهشت برای کتاب دوست هاییه که دنبال کتاب های ارزون قیمت هستن. فروشگاه های آنلاین کتاب همیشه پر از تخفیف ها و پیشنهادهای وسوسه انگیزه. اگه یه کم حوصله به خرج بدید و به موقع خرید کنید می تونید کتاب های مورد علاقه تون رو با قیمت های خیلی پایین تر از کتابفروشی های فیزیکی بخرید.

فروشگاه های آنلاین کتاب : دیجی کالا شهر کتاب آنلاین و کتاب سون فقط چند نمونه از فروشگاه های آنلاین کتاب معتبر و پرطرفدار تو ایران هستن. این فروشگاه ها معمولاً تنوع خیلی زیادی از کتاب ها رو دارن و همیشه تخفیف ها و پیشنهادهای ویژه ای برای مشتری هاشون ارائه می دن. علاوه بر این خیلی از این فروشگاه ها ارسال رایگان هم دارن به خصوص برای خریدهای بالای یه مبلغ مشخص.

کد تخفیف و کوپن : قبل از خرید از فروشگاه های آنلاین کتاب حتماً یه سر به سایت های تخفیف و کوپن بزنید. خیلی از این سایت ها کد تخفیف و کوپن های رایگان برای فروشگاه های مختلف از جمله فروشگاه های آنلاین کتاب ارائه می دن. با استفاده از این کد تخفیف ها می تونید مبلغ قابل توجهی از خریدتون رو کم کنید. همچنین خیلی از فروشگاه های آنلاین کتاب خودشون هم کد تخفیف و کوپن های اختصاصی برای مشتری هاشون ایمیل می کنن. پس حتماً تو خبرنامه ایمیلی این فروشگاه ها عضو بشید.

تخفیف های مناسبتی و فصلی : فروشگاه های آنلاین کتاب معمولاً تو مناسبت های مختلف مثل عید نوروز شب یلدا روز کتاب و کتابخوانی و همچنین تو فصل های مختلف سال تخفیف های ویژه ای ارائه می دن. اگه عجله ای برای خرید کتاب ندارید می تونید صبر کنید تا این تخفیف های مناسبتی و فصلی شروع بشه و کتاب های مورد نظرتون رو با قیمت خیلی خوبی بخرید. همچنین خیلی از فروشگاه ها جمعه سیاه (Black Friday)   تخفیف های خیلی خوبی دارن.

پیشنهادهای ویژه و فروش ویژه : فروشگاه های آنلاین کتاب بخش های ویژه ای به نام “پیشنهادهای ویژه” یا “فروش ویژه” دارن. تو این بخش ها کتاب های مختلف با تخفیف های خیلی بالا (گاهی اوقات تا ۹۰ درصد!) به فروش می رسن. این بخش ها معمولاً به صورت روزانه یا هفتگی به روز می شن و فرصت خیلی خوبی برای خرید کتاب های ارزون قیمت هستن. پس حتماً هر روز یه سر به این بخش ها بزنید و از پیشنهادهای ویژه غافل نشید.

اپلیکیشن های تخفیف : اپلیکیشن های تخفیف مثل تخفیفان و نت برگ هم می تونن منابع خوبی برای پیدا کردن تخفیف های کتاب باشن. این اپلیکیشن ها معمولاً تخفیف های رستوران ها تفریحگاه ها و فروشگاه های مختلف رو ارائه می دن ولی گاهی اوقات تخفیف های خوبی برای کتاب هم توشون پیدا می شه. پس بد نیست یه نگاهی هم به این اپلیکیشن ها بندازید.

نکات مهم خرید آنلاین کتاب :

  • از فروشگاه های معتبر خرید کنید : برای خرید آنلاین کتاب همیشه از فروشگاه های معتبر و شناخته شده خرید کنید تا از کیفیت کتاب و امنیت پرداختتون مطمئن باشید. قبل از خرید حتماً نظرات مشتریان رو در مورد فروشگاه بخونید.
  • قیمت ها رو مقایسه کنید : قبل از خرید از یه فروشگاه آنلاین قیمت کتاب رو تو چند فروشگاه دیگه هم مقایسه کنید تا مطمئن بشید بهترین قیمت رو پیدا کردید. گاهی اوقات قیمت یه کتاب تو فروشگاه های مختلف تفاوت قابل توجهی داره.
  • به هزینه ارسال دقت کنید : بعضی از فروشگاه های آنلاین هزینه ارسال بالایی دارن که می تونه قیمت نهایی کتاب رو بالا ببره. قبل از خرید حتماً هزینه ارسال رو هم بررسی کنید و ببینید آیا فروشگاه ارسال رایگان هم داره یا نه.
  • از کد تخفیف و کوپن استفاده کنید : همیشه قبل از پرداخت دنبال کد تخفیف و کوپن بگردید و ازشون استفاده کنید تا مبلغ خریدتون رو کم کنید.
  • به شرایط بازگشت کالا دقت کنید : قبل از خرید حتماً شرایط بازگشت کالا رو مطالعه کنید تا در صورت نارضایتی از کتاب بتونید اون رو به راحتی مرجوع کنید.

کتابخانه ها : گنجینه های رایگان درست زیر گوشمون

شاید باورتون نشه ولی یکی از بهترین و البته رایگان ترین راه ها برای دسترسی به کتاب کتابخانه های عمومی هستن! کتابخانه ها فقط یه مکان ساکت و آروم برای درس خوندن نیستن بلکه گنجینه هایی پر از کتاب های متنوع و جذابن که منتظر شما هستن تا کشفشون کنید. عضویت تو کتابخانه های عمومی معمولاً خیلی ارزونه یا حتی رایگانه و با عضویت تو کتابخونه می تونید به هزاران کتاب مختلف دسترسی داشته باشید و بدون پرداخت هیچ هزینه ای اونها رو امانت بگیرید و بخونید.

کتابخانه های عمومی شهر و محله : تو هر شهر و محله ای معمولاً چند تا کتابخانه عمومی وجود داره. این کتابخانه ها تنوع خیلی زیادی از کتاب ها رو دارن از کتاب های رمان و داستان گرفته تا کتاب های علمی تاریخی آموزشی و … . علاوه بر این خیلی از کتابخانه ها مجلات روزنامه ها و منابع دیجیتال مثل کتاب های الکترونیکی و صوتی هم دارن. با عضویت تو کتابخانه عمومی می تونید به همه این منابع به صورت رایگان دسترسی داشته باشید.

کتابخانه های دانشگاهی : اگه دانشجو هستید می تونید از کتابخانه های دانشگاهی هم استفاده کنید. کتابخانه های دانشگاهی معمولاً منابع تخصصی تر و بیشتری نسبت به کتابخانه های عمومی دارن و می تونن برای تحقیقات و مطالعات دانشگاهی خیلی مفید باشن. حتی اگه دانشجو نیستید تو خیلی از دانشگاه ها عضویت برای عموم مردم هم آزاده.

کتابخانه های دیجیتال : علاوه بر کتابخانه های فیزیکی کتابخانه های دیجیتال هم یه گزینه عالی برای دسترسی به کتاب های رایگان هستن. کتابخانه های دیجیتال مجموعه های بزرگی از کتاب های الکترونیکی و صوتی رو به صورت آنلاین ارائه می دن و شما می تونید به راحتی از طریق کامپیوتر تبلت یا گوشی هوشمندتون بهشون دسترسی داشته باشید. خیلی از کتابخانه های دیجیتال عضویت رایگان دارن و شما می تونید هزاران کتاب رو به صورت رایگان دانلود کنید و بخونید. نمونه هایی از کتابخانه های دیجیتال فارسی شامل کتابخانه ملی ایران کتابخانه دیجیتال نور و کتابخانه الکترونیکی قائمیه اصفهان هستن.

نکات مهم استفاده از کتابخانه :

  • عضو کتابخانه بشید : برای استفاده از خدمات کتابخانه باید عضو کتابخانه بشید. عضویت معمولاً خیلی آسونه و فقط کافیه یه فرم ثبت نام پر کنید و مدارک شناسایی تون رو ارائه بدید. هزینه عضویت هم معمولاً خیلی کمه یا حتی رایگانه.
  • قوانین امانت کتاب رو رعایت کنید : هر کتابخانه قوانین خاص خودش رو برای امانت کتاب داره. به تعداد روزهای امانت و تعداد کتاب هایی که می تونید امانت بگیرید دقت کنید و سعی کنید کتاب ها رو به موقع برگردونید تا جریمه نشید.
  • از منابع دیجیتال کتابخانه استفاده کنید : خیلی از کتابخانه ها منابع دیجیتال متنوعی مثل کتاب های الکترونیکی صوتی مجلات و پایگاه های اطلاعاتی دارن. از این منابع هم غافل نشید و ازشون برای مطالعه و تحقیق استفاده کنید.
  • در فعالیت های کتابخانه شرکت کنید : کتابخانه ها فقط مکان هایی برای امانت کتاب نیستن بلکه مراکز فرهنگی فعالی هم هستن که برنامه های متنوعی مثل نشست های کتابخوانی کارگاه های آموزشی و نمایشگاه های کتاب برگزار می کنن. تو این فعالیت ها شرکت کنید تا هم با افراد کتابخون دیگه آشنا بشید و هم از برنامه های جذاب کتابخانه بهره مند بشید.

اپلیکیشن ها و سایت های رایگان : کتابخونه توی جیبت!

تو دنیای دیجیتال امروز دیگه لازم نیست حتماً به کتابخونه فیزیکی برید تا به کتاب های رایگان دسترسی داشته باشید. اپلیکیشن ها و سایت های خیلی زیادی وجود دارن که مجموعه های بزرگی از کتاب های الکترونیکی و صوتی رو به صورت رایگان ارائه می دن و شما می تونید به راحتی از طریق گوشی هوشمند یا تبلتتون بهشون دسترسی داشته باشید. این اپلیکیشن ها و سایت ها مثل یه کتابخونه سیار توی جیب شما هستن و هر جا که باشید می تونید به کتاب های مورد علاقه تون دسترسی داشته باشید و بخونید.

پروژه گوتنبرگ (Project Gutenberg) : پروژه گوتنبرگ یه کتابخانه دیجیتال بزرگ و رایگانه که بیش از ۶۰ هزار کتاب الکترونیکی رایگان داره. اکثر کتاب های این پروژه کتاب های قدیمی و کلاسیک هستن که حق نشرشون منقضی شده و به صورت رایگان در دسترس عموم قرار گرفتن. پروژه گوتنبرگ کتاب ها رو به زبان های مختلف از جمله فارسی ارائه می ده و شما می تونید به راحتی کتاب های مورد نظرتون رو دانلود کنید و بخونید.

کتابناک : کتابناک یه سایت فارسی زبان که مجموعه ای بزرگ از کتاب های الکترونیکی رایگان فارسی رو ارائه می ده. تو کتابناک می تونید کتاب های رمان داستان شعر تاریخی علمی و … رو به صورت رایگان پیدا کنید و دانلود کنید. کتابناک رابط کاربری ساده و روونی داره و به راحتی می تونید کتاب های مورد نظرتون رو جستجو کنید.

فیدیبوک : فیدیبوک یه پلتفرم ایرانی برای کتاب های الکترونیکی و صوتیه که بخش بزرگی از کتاب هاش رایگانه. تو فیدیبوک می تونید کتاب های رایگان فارسی و خارجی رو پیدا کنید و بخونید. فیدیبوک اپلیکیشن موبایل هم داره که می تونید از طریق اون به کتاب های رایگان دسترسی داشته باشید.

اپلیکیشن های کتابخوان رایگان : اپلیکیشن های کتابخوان زیادی برای گوشی های هوشمند و تبلت ها وجود دارن که امکان خوندن کتاب های الکترونیکی رو به صورت رایگان فراهم می کنن. بعضی از این اپلیکیشن ها مجموعه هایی از کتاب های رایگان هم دارن که می تونید ازشون استفاده کنید. اپلیکیشن هایی مثل Moon+ Reader FBReader و Google Play Books از جمله اپلیکیشن های کتابخوان رایگان و محبوب هستن.

نکات مهم استفاده از اپلیکیشن ها و سایت های رایگان کتاب :

  • از منابع معتبر استفاده کنید : برای دانلود کتاب های رایگان همیشه از منابع معتبر و شناخته شده استفاده کنید تا از ویروسی نبودن فایل ها و امنیت دستگاهتون مطمئن باشید.
  • به فرمت کتاب دقت کنید : مطمئن بشید فرمت کتاب (مثل PDF EPUB MOBI) با دستگاه و اپلیکیشن کتابخونتون سازگاره. اکثر اپلیکیشن های کتابخوان از فرمت های رایج پشتیبانی می کنن.
  • از قابلیت های اپلیکیشن های کتابخوان استفاده کنید : اپلیکیشن های کتابخوان قابلیت های زیادی برای بهبود تجربه خوندن کتاب های الکترونیکی دارن مثل تنظیم فونت و اندازه متن تغییر رنگ پس زمینه نشانه گذاری صفحات و … . از این قابلیت ها استفاده کنید تا خوندن کتاب ها براتون لذت بخش تر بشه.
  • به حق نشر کتاب ها احترام بگذارید : توجه داشته باشید که کتاب های رایگان معمولاً کتاب هایی هستن که حق نشرشون منقضی شده یا نویسنده و ناشر اونها اجازه انتشار رایگانشون رو دادن. از دانلود و انتشار غیرقانونی کتاب هایی که حق نشر دارن خودداری کنید.

باشگاه کتابخوانی : هم کتاب ارزون هم دوستای کتابخون!

باشگاه های کتابخوانی یه راه خیلی باحال و جذاب برای خوندن کتاب های جدید و ارزون قیمت هستن. تو باشگاه های کتابخوانی یه گروه از افراد دور هم جمع می شن و یه کتاب رو به صورت مشترک می خونن و در موردش بحث و گفتگو می کنن. عضویت تو باشگاه کتابخوانی نه تنها باعث می شه کتاب های بیشتری بخونید و دیدگاه های جدیدی در مورد کتاب ها پیدا کنید بلکه یه فرصت عالی برای آشنا شدن با افراد کتابخون دیگه و دوست پیدا کردن هم هست.

چطور یه باشگاه کتابخوانی پیدا کنیم یا تشکیل بدیم؟

  • جستجو در اینترنت و شبکه های اجتماعی : تو اینترنت و شبکه های اجتماعی گروه ها و صفحه های زیادی وجود دارن که باشگاه های کتابخوانی رو معرفی می کنن. می تونید با یه جستجوی ساده باشگاه های کتابخوانی نزدیک به محل سکونتتون رو پیدا کنید و بهشون ملحق بشید.
  • پرس و جو از دوستان و آشنایان : از دوستان و آشنایانتون بپرسید که آیا تو باشگاه کتابخوانی عضو هستن یا نه. شاید دوست شما تو یه باشگاه کتابخوانی عضو باشه که شما هم بتونید بهش ملحق بشید.
  • تشکیل باشگاه کتابخوانی با دوستان : اگه باشگاه کتابخوانی مناسبی پیدا نکردید می تونید خودتون با دوستان و آشنایانتون یه باشگاه کتابخوانی تشکیل بدید. برای شروع کافیه چند نفر از دوستاتون که به کتابخوانی علاقه دارن رو جمع کنید و یه کتاب رو به عنوان اولین کتاب باشگاه انتخاب کنید.

مزایای عضویت در باشگاه کتابخوانی :

  • صرفه جویی در هزینه خرید کتاب : تو باشگاه های کتابخوانی معمولاً هر ماه یه کتاب انتخاب می شه و اعضا باید اون کتاب رو بخرن. ولی به جای اینکه هر ماه یه کتاب جدید بخرید فقط یه کتاب می خرید و با بقیه اعضای باشگاه به اشتراک می گذارید. اینطوری هزینه هاتون برای خرید کتاب خیلی کمتر می شه.
  • خوندن کتاب های متنوع : تو باشگاه های کتابخوانی معمولاً کتاب های متنوعی از ژانرهای مختلف انتخاب می شن. این باعث می شه شما کتاب هایی رو بخونید که شاید به تنهایی سراغشون نمی رفتید و با ژانرهای جدیدی آشنا بشید.
  • بحث و گفتگو در مورد کتاب ها : یکی از جذاب ترین بخش های باشگاه های کتابخوانی بحث و گفتگو در مورد کتاب هاست. وقتی یه کتاب رو با یه گروه از افراد می خونید و در موردش صحبت می کنید دیدگاه های جدیدی در مورد کتاب پیدا می کنید و درک عمیق تری از داستان و شخصیت های کتاب پیدا می کنید.
  • دوست یابی و شبکه سازی : باشگاه های کتابخوانی یه فرصت عالی برای آشنا شدن با افراد کتابخون دیگه و دوست پیدا کردن هستن. شما می تونید با افرادی که علایق مشابهی با شما دارن آشنا بشید و یه جمع دوستانه و صمیمی تشکیل بدید.

نکات مهم عضویت در باشگاه کتابخوانی :

  • باشگاه کتابخوانی مناسب رو انتخاب کنید : قبل از عضویت تو یه باشگاه کتابخوانی حتماً در مورد سبک کتاب های باشگاه برنامه ها و فعالیت هاش تحقیق کنید و مطمئن بشید باشگاه مناسبی برای شماست.
  • فعالانه در بحث ها شرکت کنید : یکی از مهم ترین اصول باشگاه های کتابخوانی مشارکت فعالانه اعضا در بحث ها و گفتگوهاست. سعی کنید تو بحث ها شرکت کنید نظراتتون رو بیان کنید و به نظرات دیگران گوش بدید.
  • به قوانین باشگاه احترام بگذارید : هر باشگاه کتابخوانی قوانین خاص خودش رو داره. به قوانین باشگاه احترام بگذارید و سعی کنید یه عضو فعال و مسئولیت پذیر باشید.

چطور با بودجه کم کتابخون حرفه ای بشیم؟

خرید کتاب های ارزون قیمت فقط یه بخش از ماجراست. برای اینکه یه کتابخون حرفه ای بشید باید بتونید با بودجه محدود بیشترین بهره رو از کتابخوانی ببرید و کتابخونه تون رو به صورت هوشمندانه تری مدیریت کنید. اینجا چند تا ترفند بهتون یاد می دم که چطور با بودجه کم کتابخون حرفه ای بشید :

اولویت بندی کنید : قبل از خرید کتاب یه لیست از کتاب هایی که می خواید بخونید تهیه کنید و اونها رو بر اساس اولویتتون مرتب کنید. به جای اینکه هر کتابی که خوشتون اومد رو بخرید فقط کتاب هایی رو بخرید که واقعاً می خواید بخونید و براتون اولویت دارن.

کتاب های دست دوم رو جدی بگیرید : همونطور که قبلاً گفتم کتاب های دست دوم گنجینه های ارزون قیمتی هستن که نباید ازشون غافل بشید. به جای اینکه همیشه کتاب های نو بخرید سعی کنید بیشتر سراغ کتاب های دست دوم برید.

از کتابخانه استفاده کنید : کتابخانه بهترین دوست کتابخون هاییه که بودجه محدودی دارن. با عضویت تو کتابخانه می تونید به هزاران کتاب رایگان دسترسی داشته باشید و دیگه لازم نیست برای هر کتابی پول پرداخت کنید.

کتاب های الکترونیکی رایگان رو دانلود کنید : اپلیکیشن ها و سایت های زیادی وجود دارن که کتاب های الکترونیکی رایگان ارائه می دن. از این منابع استفاده کنید و کتاب های مورد علاقه تون رو به صورت رایگان دانلود کنید و بخونید.

کتاب های صوتی رو امتحان کنید : کتاب های صوتی یه گزینه عالی برای کسایی هستن که وقت کافی برای خوندن کتاب ندارن. می تونید موقع رانندگی پیاده روی ورزش کردن یا انجام کارهای روزمره به کتاب های صوتی گوش بدید و از وقتتون به بهترین شکل استفاده کنید. خیلی از کتاب های صوتی به صورت رایگان تو اینترنت پیدا می شن.

تبادل کتاب با دوستان و آشنایان : با دوستان و آشنایانتون قرار بذارید کتاب هایی که خوندید رو با هم تبادل کنید. اینطوری می تونید بدون هزینه کتاب های جدیدی بخونید و کتابخونه تون رو متنوع تر کنید.

کتابخونه شخصی تون رو مدیریت کنید : کتاب هایی که خوندید و دیگه نیازی بهشون ندارید رو بفروشید یا اهدا کنید. اینطوری فضای کتابخونه تون باز می شه و می تونید کتاب های جدیدتری بهش اضافه کنید. همچنین می تونید کتابخونه تون رو بر اساس ژانر نویسنده یا موضوع مرتب کنید تا دسترسی به کتاب ها براتون راحت تر بشه.

به کتابخوانی به عنوان یه سرمایه گذاری نگاه کنید : خرید کتاب فقط یه هزینه نیست بلکه یه سرمایه گذاری روی خودتونه. کتاب ها دانش و آگاهی شما رو افزایش می دن دیدگاهتون رو گسترده تر می کنن و بهتون کمک می کنن زندگی بهتری داشته باشید. پس به جای اینکه به قیمت کتاب ها فکر کنید به ارزشی که از خوندن کتاب ها به دست می آورید فکر کنید.

نمایشگاه کتاب : فرصت های طلایی خرید ارزون

نمایشگاه های کتاب یه فرصت طلایی برای خرید کتاب های ارزون قیمت هستن. تو نمایشگاه های کتاب ناشرهای مختلف غرفه دارن و کتاب هاشون رو با تخفیف های خیلی خوب به فروش می رسونن. علاوه بر این تو نمایشگاه های کتاب برنامه های فرهنگی متنوعی مثل نشست های نویسندگان رونمایی از کتاب های جدید و کارگاه های آموزشی هم برگزار می شه که می تونه برای کتاب دوست ها خیلی جذاب باشه.

نمایشگاه بین المللی کتاب تهران : نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بزرگترین و مهم ترین نمایشگاه کتاب تو ایران و خاورمیانه است که هر سال اردیبهشت ماه تو مصلی تهران برگزار می شه. تو این نمایشگاه ناشرهای داخلی و خارجی زیادی شرکت می کنن و میلیون ها کتاب مختلف با تخفیف های خوب به فروش می رسن. نمایشگاه بین المللی کتاب تهران یه فرصت بی نظیر برای خرید کتاب های مورد علاقه تونه.

نمایشگاه های کتاب استانی : علاوه بر نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تو خیلی از استان های دیگه هم نمایشگاه های کتاب استانی برگزار می شه. این نمایشگاه ها معمولاً کوچکتر از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هستن ولی باز هم فرصت خوبی برای خرید کتاب های ارزون قیمت و آشنا شدن با ناشرهای محلی هستن.

نکات مهم خرید از نمایشگاه کتاب :

  • لیست کتاب های مورد نظرتون رو تهیه کنید : قبل از رفتن به نمایشگاه کتاب یه لیست از کتاب هایی که می خواید بخرید تهیه کنید تا تو شلوغی نمایشگاه سردرگم نشید و وقتتون رو هدر ندید.
  • بودجه تون رو مشخص کنید : قبل از رفتن به نمایشگاه کتاب بودجه ای که می خواید برای خرید کتاب اختصاص بدید رو مشخص کنید تا از خرج کردن بیش از حد جلوگیری کنید.
  • صبح زود به نمایشگاه برید : نمایشگاه های کتاب معمولاً خیلی شلوغ می شن. اگه می خواید از شلوغی و ازدحام جمعیت جلوگیری کنید صبح زود به نمایشگاه برید.
  • از تخفیف های ویژه استفاده کنید : ناشرها تو نمایشگاه های کتاب تخفیف های ویژه ای برای کتاب هاشون ارائه می دن. از این تخفیف ها استفاده کنید و کتاب های مورد نظرتون رو با قیمت کمتری بخرید.
  • به برنامه های فرهنگی نمایشگاه توجه کنید : نمایشگاه های کتاب فقط یه مکان برای خرید کتاب نیستن بلکه برنامه های فرهنگی متنوعی هم توشون برگزار می شه. به برنامه های فرهنگی نمایشگاه توجه کنید و تو برنامه هایی که براتون جذاب هستن شرکت کنید.
  • از غرفه های ناشرهای مختلف بازدید کنید : تو نمایشگاه های کتاب ناشرهای مختلفی غرفه دارن. از غرفه های ناشرهای مختلف بازدید کنید و کتاب های متنوعی رو ببینید. شاید کتاب های جدید و جذابی پیدا کنید که قبلاً نمی شناختید.
  • مراقب وسایلتون باشید : نمایشگاه های کتاب معمولاً خیلی شلوغ می شن و احتمال دزدی و جیب بری تو این مکان ها بیشتره. مراقب وسایلتون باشید و از گذاشتن کیف و وسایل قیمتیتون تو جاهای پر رفت و آمد خودداری کنید.

ترفندهای جستجو : چطور کتاب ارزون پیدا کنیم؟

پیدا کردن کتاب های ارزون قیمت یه مهارته که با تمرین و تجربه به دست میاد. هر چقدر بیشتر دنبال کتاب های ارزون بگردید ترفندهای بیشتری یاد می گیرید و می تونید کتاب های مورد علاقه تون رو با قیمت های باورنکردنی پیدا کنید. اینجا چند تا ترفند جستجو بهتون یاد می دم که بهتون کمک می کنه کتاب های ارزون قیمت رو راحت تر پیدا کنید :

استفاده از کلمات کلیدی مناسب : وقتی دنبال کتاب ارزون می گردید از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید. به جای اینکه فقط اسم کتاب یا نویسنده رو جستجو کنید از کلمات کلیدی مثل “کتاب دست دوم” “کتاب تخفیف” “کتاب ارزان” “فروش ویژه کتاب” و … هم استفاده کنید.

جستجو در سایت های مختلف : برای پیدا کردن کتاب ارزون فقط به یه سایت یا فروشگاه آنلاین اکتفا نکنید. تو سایت ها و فروشگاه های آنلاین مختلف جستجو کنید و قیمت ها رو مقایسه کنید. گاهی اوقات قیمت یه کتاب تو سایت های مختلف تفاوت قابل توجهی داره.

استفاده از موتورهای جستجو : از موتورهای جستجو مثل گوگل بینگ و یاهو برای پیدا کردن کتاب های ارزون قیمت استفاده کنید. با جستجو تو موتورهای جستجو می تونید به منابع مختلفی دسترسی پیدا کنید که شاید ازشون خبر نداشته باشید.

عضویت در خبرنامه های ایمیلی فروشگاه های کتاب : تو خبرنامه های ایمیلی فروشگاه های آنلاین کتاب عضو بشید. فروشگاه های کتاب معمولاً تخفیف ها و پیشنهادهای ویژه شون رو از طریق خبرنامه های ایمیلی به مشتری هاشون اطلاع می دن.

دنبال کردن صفحات فروشگاه های کتاب در شبکه های اجتماعی : صفحات فروشگاه های آنلاین کتاب رو تو شبکه های اجتماعی دنبال کنید. فروشگاه ها معمولاً تخفیف ها و پیشنهادهای ویژه شون رو تو صفحات شبکه های اجتماعی شون هم اعلام می کنن.

استفاده از اپلیکیشن های مقایسه قیمت : اپلیکیشن های مقایسه قیمت زیادی وجود دارن که بهتون کمک می کنن قیمت یه محصول رو تو فروشگاه های مختلف مقایسه کنید. از این اپلیکیشن ها برای مقایسه قیمت کتاب ها هم می تونید استفاده کنید.

صبر و حوصله : پیدا کردن کتاب ارزون قیمت نیاز به صبر و حوصله داره. ناامید نشید و به جستجوتون ادامه بدید. مطمئن باشید بالاخره کتاب مورد نظرتون رو با قیمت مناسب پیدا می کنید.

کتاب الکترونیکی : دوستدار محیط زیست و جیب شما

کتاب های الکترونیکی یه گزینه عالی برای کسایی هستن که هم به محیط زیست اهمیت می دن و هم می خوان تو هزینه های خرید کتاب صرفه جویی کنن. کتاب های الکترونیکی نیازی به کاغذ و چاپ ندارن و به همین دلیل دوستدار محیط زیست هستن. همچنین قیمت کتاب های الکترونیکی معمولاً از کتاب های چاپی ارزون تره و شما می تونید با خرید کتاب های الکترونیکی تو هزینه هاتون صرفه جویی کنید.

مزایای کتاب های الکترونیکی :

  • قیمت ارزان تر : قیمت کتاب های الکترونیکی معمولاً از کتاب های چاپی ارزون تره. ناشرها هزینه های چاپ و توزیع کتاب های الکترونیکی رو ندارن و به همین دلیل می تونن اونها رو با قیمت کمتری به فروش برسونن.
  • حمل و نقل آسان : کتاب های الکترونیکی وزن و حجم ندارن و شما می تونید هزاران کتاب الکترونیکی رو تو یه دستگاه کوچیک مثل گوشی هوشمند یا تبلتتون حمل کنید. این ویژگی کتاب های الکترونیکی رو یه گزینه عالی برای مسافرت و رفت و آمد روزانه می کنه.
  • دسترسی آسان : به کتاب های الکترونیکی به راحتی و در هر زمان و مکانی می تونید دسترسی داشته باشید. فقط کافیه به اینترنت وصل بشید و کتاب مورد نظرتون رو دانلود کنید.
  • قابلیت جستجو و نشانه گذاری : تو کتاب های الکترونیکی به راحتی می تونید کلمات و عبارات مورد نظرتون رو جستجو کنید و صفحات مهم رو نشانه گذاری کنید. این ویژگی ها مطالعه و تحقیق رو با کتاب های الکترونیکی خیلی راحت تر می کنه.
  • قابلیت تنظیم فونت و روشنایی : تو اپلیکیشن های کتابخوان می تونید فونت و اندازه متن کتاب های الکترونیکی رو به دلخواه خودتون تنظیم کنید و روشنایی صفحه رو هم کم و زیاد کنید. این ویژگی ها مطالعه کتاب های الکترونیکی رو برای چشم ها راحت تر می کنه.
  • دوستدار محیط زیست : کتاب های الکترونیکی نیازی به کاغذ و چاپ ندارن و به همین دلیل دوستدار محیط زیست هستن. با خرید کتاب های الکترونیکی به حفظ محیط زیست کمک می کنید.

معایب کتاب های الکترونیکی :

  • وابستگی به دستگاه الکترونیکی : برای خوندن کتاب های الکترونیکی نیاز به دستگاه الکترونیکی مثل گوشی هوشمند تبلت یا کتابخوان دارید. اگه دستگاهتون خراب بشه یا شارژش تموم بشه دیگه نمی تونید کتاب بخونید.
  • خستگی چشم : خوندن کتاب های الکترونیکی برای مدت طولانی ممکنه باعث خستگی چشم بشه. برای جلوگیری از خستگی چشم بهتره هر چند وقت یه بار به چشم هاتون استراحت بدید و روشنایی صفحه رو کم کنید.
  • حس لمس کاغذ : خیلی از کتاب دوست ها حس لمس کاغذ و بوی کتاب های چاپی رو دوست دارن و کتاب های الکترونیکی نمی تونن این حس رو بهشون بدن.

نکات مهم خرید کتاب الکترونیکی :

  • از فروشگاه های معتبر خرید کنید : برای خرید کتاب های الکترونیکی از فروشگاه های معتبر و شناخته شده خرید کنید تا از کیفیت کتاب و امنیت پرداختتون مطمئن باشید.
  • فرمت کتاب رو بررسی کنید : مطمئن بشید فرمت کتاب الکترونیکی (مثل EPUB MOBI PDF) با دستگاه و اپلیکیشن کتابخونتون سازگاره.
  • به قیمت کتاب دقت کنید : قیمت کتاب های الکترونیکی معمولاً از کتاب های چاپی ارزون تره ولی باز هم قیمت ها رو مقایسه کنید و بهترین قیمت رو پیدا کنید.
  • از تخفیف ها و پیشنهادهای ویژه استفاده کنید : فروشگاه های کتاب الکترونیکی معمولاً تخفیف ها و پیشنهادهای ویژه ای برای کتاب های الکترونیکی ارائه می دن. از این تخفیف ها استفاده کنید و کتاب های مورد نظرتون رو با قیمت کمتری بخرید.

جمع بندی و حرف آخر

خب رسیدیم به آخر این سفر طولانی و هیجان انگیز. امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید و کلی ترفند و راهکار جدید برای خرید کتاب ارزان یاد گرفته باشید. یادتون باشه که کتابخوانی یه سرمایه گذاری ارزشمند روی خودتونه و نباید به خاطر گرونی کتاب ها از این لذت محروم بشید. با استفاده از ترفندهایی که تو این مقاله یاد گرفتید می تونید با کمترین هزینه کتابخونه تون رو پر از کتاب های جذاب کنید و از خوندن کتاب های مورد علاقه تون لذت ببرید. پس دیگه بهونه ای ندارید همین الان دست به کار بشید و یه کتاب ارزون قیمت پیدا کنید و شروع به خوندن کنید! دنیای کتاب ها منتظر شماست!

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بهترین ترفندهای خرید کتاب ارزان – راهنمایی از صفر تا صد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بهترین ترفندهای خرید کتاب ارزان – راهنمایی از صفر تا صد"، کلیک کنید.