اینترنت ماهواره ای ایرانی به زودی فعال می شود!
به گزارش خبرگزاری اتاق زندگانی و براساس گزارش گجت نیوز؛ طبق آخرین اخبار داخلی؛ آخرین نشست خبری سازمان فضایی ایران در زمان ریاست سرپرست فعلی این سازمان دیروز برگزار شد و در حاشیه آن به مباحث گسترده ای از جمله توسعه زیرساخت؛ گسترش علوم و اکتشافات فضایی؛ توسعه کاربردها؛ توسعه صنعت ماهواره و صنعت پرتاب و مدارگذاری پرداخته شد. در حاشیه این جلسه؛ حسن سالاریه؛ رییس سازمان فضایی ایران با اشاره به پیشرفت های اخیر حوزه قضایی کشور؛ از برنامه ریزی برای توسعه اینترنت ماهواره ای بومی خبر داد.
ارایه اینترنت ماهواره ای بومی با همکاری یک شریک بین المللی امکان پذیر است
حسن سالاریه در مورد ارایه خدمات اینترنت ماهواره ای بومی در کشور گفت: در این زمینه ما با دو مسیر مواجه هستیم. یکی مسیر استفاده از ماهواره های ژیو است که در ارتفاع بالا قرار می گیرد. مسیر دوم هم استفاده از منظومه های ماهواره ای است. هر دو در حال پیگیری اند. به عنوان مثال در مورد منظومه های ماهواره ای با همین قراردادی که با بخش خصوصی امضا شد و ما منظومه شهید سلیمانی را دنبال کردیم؛ باید پرتاب ها انجام بشوند و تثبیت شوند.
وی همچنین با اشاره به ضرورت حضور در بازارهای بین المللی خاطر نشان کرد که در گام های بعدی باید ماهواره ها حجیم تر و سنگین تر شوند تا پهنای باند بالاتری ارایه دهند. وی در ادامه اظهار داشت که به دلیل حجم بالای سرمایه گذاری در این بازار نیاز بهک شریک بین المللی بسیار محسوس است و استفاده از این ماهواره ها فقط نمی تواند به استفاده از یک موقعیت جغرافیایی کوچک مثل ایران محدود شود.
به گفته رییس فعلی سازمان فضایی ایران شرکت هایی که در این زمینه موفق هستند؛ در واقع به بازار بین المللی ورود کرده اند و از آن سهم دارند. بنابراین حتماً یک شریک بین المللی لازم است. البته حضور شریک بین المللی زمانی معنی دار است که کشورمان از نظر تکنولوژی به تثبیت فناوری رسیده باشد.
حسن سالاریه در رابطه با مدت زمان آرمانی مورد نیاز برای دستیابی به اینترنت ماهواره ای گفت: این مسالهک مقدار پیچیده است. این فاصله به میزان سرمایه گذاری هم بستگی دارد. می توان گفت به لحاظ تکنولوژیکی شاید کمتر از دو سه سال فاصله داریم. برای رسیدن به پلتفرمی که بتواند در ارتقاع پایین؛ سرویس پهن باند به ما ارایه دهد؛ به لحاظ تکنولوژیکی فاصله ما در بازه دو تا سه سال آینده تعریف می شود.
برنامه پرتاب ماهواره ها در سال 1403
رییس وقت سازمان فضایی کشور از چشم انداز پرتاب بین 6 الی 8 ماهواره در سال جاری خبر داد. او افزود نمی توان تعداد آنها یا شرح جزییات برنامه ریزی ها را به دلیل زمان بر بودن برخی از تست ها یا آرمایش ها اعلام کرد. حتی ممکن است برخی از این ماهواره ها در اوایل سال بعد یعنی 1404 به مرحله پرتاب برسند.
برخی از ماهواره هایی که برنامه پرتاب شان در سال جاری برنامه ریزی شده است عبارت اند از ماهواره کوثر؛ ظفر 2 و طلوع 3 که به وسیله ماهواره بر خارجی پرتاب خواهند شد. شایان ذکر است پرتاب ماهواره کوثر از طریق کشور روسیه و با راهبری بخش خصوصی در حال پیگیری و انجام است. از نظر زمان بندی به پرتاب دو ماهواره نزدیک هستیم. یکی از این ماهواره ها؛ ماهواره سامان 1 و ماهواره دیگری است که اسم آن ذکر نشده است.
همکاری با بخش خصوصی و استارتاپ ها
حسن سالاریه در مورد تعاملات انجام شده با بخش خصوصی و استارتاپ ها گفت: تا قبل از دولت سیزدهم قراردادها و همکاری ها با بخش خصوصی به منظور تامین تجهیزات یا طراحی و ساخت زیرسیستم ها بوده است. اما اتفاق موثر که در دولت سیزدهم رخ داد انعقاد قراردادهایی با بخش خصوصی در حوزه ساخت سیستم ها بود؛ به عنوان مثال قرارداد خرید تصاویر ماهواره ای از مجموعه شرکت امید فضا که خودش شبکه ای از شرکت هاست.
طبق اظهارات وی در تمامی این قراردادهای امضاشده؛ آن نگاه قدیمی که صرفاً مربوط به ساخت زیرسیستم ها و اجزا بوده به ساخت خود سیستم ماهواره ارتقا یافته است. امروزه نسبت به سال های گذشته بخش های خصوصی به پیشرفت های چشمگیری دست یافته است. در نتیجه دولت باید با اتخاذ سیاستی مناسب؛ نهایت استفاده را از ظرفیت های موجود به منظور رشد و توسعه اکوسیستم به کار گیرد و فضا یا بستری حاصلخیز برای آن فراهم آورد.
227227
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اینترنت ماهواره ای ایرانی به زودی فعال می شود!" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اینترنت ماهواره ای ایرانی به زودی فعال می شود!"، کلیک کنید.