تبی که با تغییر فصل اوج می گیرد

اگر عاشق شکوفه های بهاری یا برگ های رنگارنگ پاییزی هستید اما این زیبایی های طبیعت؛ برای تان یادآور علایمی آزاردهنده همچون عطسه های پی در پی؛ خارش چشم ها و آبریزش (یا گرفتگی) بینی است؛ احتمالا در این فصل ها در معرض ابتلا به تب یونجه قرار می گیرید.

تبی که با تغییر فصل اوج می گیرد

به گزارش اتاق زندگانی؛ تب یونجه که بیشتر در بهار؛ تابستان و اوایل پاییز بروز می کند؛ اصطلاحی رایج برای آلرژی فصلی است و نام مناسب آن؛ «رینیت آلرژیک» و به معنای بروز التهاب در محیط داخل بینی است.

این التهاب در اثر واکنش زیاد حساسیتی در مخاط بینی ایجاد می شود.

هنگامی که فرد دارای سیستم ایمنی حساس شده و عامل محرکی (آلرژن) مانند گرده گل یا گرد و غبار را تنفس می کند؛ واکنش شدید حساسیتی آغاز می شود و این واکنش در بینی به صورت آبریزش بروز پیدا می کند.

رینیت آلرژیک شامل دو نوع «حاد و فصلی» و نوع «مزمن و همیشگی» است.

به طور معمول بیمارانی که دچار رینیت آلرژیک می شوند علایمی مانند آبریزش یا گرفتگی بینی؛ عطسه و حتی گلودرد و اشکی شدن چشم ها را تجربه می کنند. همچنین گاهی اوقات سرفه نیز در میان علایم وجود دارد.

بنا بر گزارش ولز آنلاین؛ گرده گل ها و علف ها رایج ترین آلرژن ها (مواد آلرژی زا) هستند اما گرده درخت ها نیز می توانند منجر به واکنش های آلرژیک شوند.

همپوشانی برخی علایم تب یونجه با بیماری های شایع تنفسی

از آنجا که برخی از این علایم از جمله سرفه با علایم کرونا همپوشانی دارند ممکن است مواقعی که علایم رینیت آلرژیک در فرد شدید است با کرونا؛ سرماخوردگی و آنفلوآنزا اشتباه گرفته شود.

اما رینیت آلرژیک ویژگی های مهمی دارد که به کمک آنها می توان آن را از سایر بیماری های شایع تنفسی تشخیص داد.

علایم آلرژی بسته به زمان روز؛ خفیف و در نوسان است زیرا میزان گرده ها در برخی از ساعات روز بیشتر است و علایم حساسیت در فردی که در معرض محرک های محیطی قرار می گیرد در این ساعات تشدید می شود.

همچنین رطوبت هوا ممکن است باعث خفیف تر شدن علایم آلرژیک شود.

افرادی که به رینیت آلرژیک دچارند؛ اغلب علایم آن را می شناسند و میزان شدت آن را تشخیص می دهند.

با این حال در مواردی که افراد شاهد تغییر چشمگیری در علایم خود بودها علایمی همچون تب و سرفه های مداوم دارند؛ توصیه می شود طبق دستورالعمل های وزارت بهداشت عمل کرده و در صورت تشدید علایم باید به پزشک مراجعه کنند.

در عین حال فراموش نکنید علایم کرونا معمولا شامل سرفه مداوم و درجه حرارت بالا است و همچنین گاهی باعث سردرد و درد عضلانی می شود در حالیکه؛ این ها علایم رینیت آلرژیک نیستند.

تبی که با تغییر فصل اوج می گیرد

علایم رینیت آلرژیک ماندگار بوده و بسته به میزان گرده در هوا نسبتاً قابل پیش بینی است. به علاوه علایمی مانند آبریزش و خارش بینی و عطسه که در رینیت آلرژیک رایج است؛ عمدتا در کرونا یا آنفلوآنزا معمول نیستند.

عوارض تب یونجه

طبق اعلام سازمان «خدمات ملی سلامت انگلیس»؛ شایع ترین نشانه های ابتلا به تب یونجه عبارتند از:

– عطسه و سرفه

– گرفتگی یا آبریزش بینی

– خارش؛ آبریزش و سرخی چشم

– خارش گلو؛ دهان؛ بینی و گوش

– از دست دادن حس بویایی

– درد در ناحیه شقیقه ها و پیشانی

– سردرد

– گوش درد

– خستگی

افزون بر این؛ مبتلایان به آسم ممکن است تنگی قفسه سینه؛ نفس تنگی و خس خس سینه احساس کنند.

مشکل جدی نگرفتن افراد مبتلا

نشریه «هافینگتن پست» در مطلبی در این باره آورده است: یک چهارم افراد شرکت کننده در نظرسنجی با وجود داشتن علایم شدید؛ می گویند حس می کنند که دیگران حرفشان را باور نمی کنند و قبول ندارند که تب یونجه تا چه حد زیادی بر زندگی آنان اثر منفی دارد و 79 درصد آنان نیز گفته اند افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند به آنان می گویند که تب یونجه؛ فقط در حد حساسیت است و بهانه چندان خوبی برای شرکت نکردن در فعالیت ها نیست.

به گفتهک چهارم از 1500 فرد مبتلا به تب یونجه که در نظرسنجی موسسه «اولباس» شرکت کردند؛ کسانی که به عوارض این بیماری دچار نیستند؛ اشخاص مبتلا را به تظاهر به بیماری متهم می کنند.

دکتر «راجر هندرسون»؛ پزشک عمومی و سخنگوی اولباس در مصاحبه با روزنامه انگلیسی «میرور» می گوید: افرادی که مبتلا به حساسیت نیستند؛ اغلب گمان می کنند که این عارضه اثرات چندان شدیدی ندارد اما پژوهش ما نشان می دهد که اثرات منفی آن بر سبک زندگی تا چه حد زیاد و آزاردهنده و حتی مختل کننده روال عادی زندگی است و نیز نشان دهنده آن است که مبتلایان در صورت غیبت در فعالیت ها؛ تا چه حد باید جواب پس بدهند.

توصیه هایی برای تسکین علایم

علایم رینیت آلرژیک به طور معمول با مصرف آنتی هیستامین ها بهبود می یابند و در صورت عدم دسترسی یا تجویز پزشک می توان از اسپری های بینی استفاده کرد.

به گزارش ایندیپندنت این عارضه درمان پذیر نیست اما به روش هایی می توان برخی از عوارض آن را رفع کرد:

– وقتی حجم گرده گیاهان در هوا زیاد است؛ بکوشید تا حد امکان پنجره ها را بسته نگه دارید (به خصوص در روزهایی که وزش باد زیاد است).

– هرگاه از بیرون به خانه می آیید برای برطرف کردن گرده ها دوش بگیرید و لباس ها را عوض کنید.

– مرتب زمین را جارو برقی بکشید.

– زمان گردش بیرون از خانه مخصوصا در اطراف درختان و چمن ها را محدود کنید. همچنین از فعالیت های خارج از منزل مانند چمن زنی یا چیدن برگ ها اجتناب کنید.

تبی که با تغییر فصل اوج می گیرد

– لباس های خود را بیرون خشک نکنید؛ زیرا ممکن است گرده جذب کند.

– هنگامی که بیرون می روید از ماسک صورت استفاده کنید تا از استنشاق ذرات بزرگ تر گرده جلوگیری شود. ماسک را بعد از هر بار استفاده بشویید زیرا ممکن است گرده روی آن باشد.

– از کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید تا از باقی ماندن گرده در موها و چشمان خود جلوگیری کنید.

– قبل از خواب؛ بینی خود را با آب نمک رقیق شست وشو دهید تا گرده ها از بین بروند.

پایان خبر اتاق زندگانی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تبی که با تغییر فصل اوج می گیرد" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تبی که با تغییر فصل اوج می گیرد"، کلیک کنید.